В Google Chrome е открита много опасна уязвимост, затова трябва

...
В Google Chrome е открита много опасна уязвимост, затова трябва
Коментари Харесай

В Google Chrome е открита много опасна уязвимост – ето какво трябва да направите

В Гугъл Chrome е открита доста рискова накърнимост, по тази причина би трябвало да ревизирате дали браузърът ви е обновен до най-новата версия, в която тя е поправена. Най-лошият тип накърнимост е тази, за която се знае, а Гугъл удостовери, че тази съответна в Chrome към този момент е била употребена, тъй че тя освен е известна на хакерите, само че и интензивно се употребява против потребителите на Chrome, което явно е неприятна вест.

Проблемът в този случай, както е разказан от Гугъл, е препълване на буфера на WebRTC. Най-просто казано, това е проблем, при който хакерът провокира запис на област от паметта, тъй че тя да „ прелее “, отваряйки опция за офанзива.

Уязвимостта е обозначена като „ CVE-2023-7024 “ и Гугъл признава, че съществува експлойт за нея.

Как да отстраните този минус в сигурността

За благополучие няма потребност да изпадате в суматоха – всичко, което би трябвало да извършите, с цел да се отбраните от тази офанзива е да отворите страницата с настройки на Chrome (от менюто с три точки в горния десен ъгъл на браузъра). След това погледнете панела от лявата страна и кликнете върху „ За Chrome “ в долната част на листата.

Самото отваряне на тази страница автоматизирано ще ревизира за актуализации и ще приложи такава, в случай че е належащо. За да сте предпазени против този експлойт, на компютър с Windows би трябвало да употребявате Chrome версия 120.0.6099.130 (или различно 120.0.6099.129 – това е версията, която би трябвало да инсталирате на Mac или Linux).

Струва си да ревизирате още в този момент и да решите казуса, преди да има възможност компютърът ви да бъде хакнат.

Не забравяйте, че откакто Chrome се актуализира самичък, би трябвало да пандизите браузъра и да го отворите още веднъж, с цел да приложите актуализацията – по-късно всичко е решено и можете да продължите своите действия в интернет.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР