В годината на отбелязване 15-та годишнина от създаването на СОНИК

...
В годината на отбелязване 15-та годишнина от създаването на СОНИК
Коментари Харесай

Социалните услуги на Соник старт в Левски откриха своята поредна „Библиотека на открито“

В годината на отбелязване 15-та годишнина от основаването на СОНИК СТАРТ, обществените услуги в гр. Левски откриха своята поредна „ Билиотека навън “.



Всичко стартира през м. май, 2018 година когато бе даден официалниятстарт на взаимната самодейност на ЦОП, ЦСРИ и ЦНСТДБУ Левски “Библиотека навън “ под мотото “Вземи, прочети и върни “, която бе част от Националната акция на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „ АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ “.



През м. септември, 2019 година създадохме „ Библиотека навън “ в парка на гаровия регион, като част от осъществените действия на СОНИК СТАРТ в доброволческия лагер 2019 година



През 2020 година направихме налична за хората от града следващата „ Библиотека навън “, разположена на детска площадка.

Амбицията на екипите на обществените услуги в гр. Левски бе да разшири достъпността на хората до библиотеките, които да са част от пространствата за отдих в града и обитаемоте места на териоторията на общината. Така през 2022 година открихме и първата си библиотека отвън гр. Левски, която радва дребни и огромни в с. Малчика.



А през днешния ден, при започване на м. ноември 2023 година сътворяваме още едно притегателно място за жителите на с. Аспарухово.

И по този начин към този момент повече от пет години влюбваме хората в книгите, грижейки се библиотеките да бъдат притегателно място за децата, техните родители и жителите на града и обитаемоте места в общината.



Вярваме, че книгите са магия и съумяваме да сътворяваме магии дружно.



Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР