В главата на народонаселението цари воден хаос. Най-коментираният проблем в

...
В главата на народонаселението цари воден хаос. Най-коментираният проблем в
Коментари Харесай

От безводие към головодие

В главата на народонаселението царува воден безпорядък. Най-коментираният проблем в страната е водната рецесия. Има ли я, няма ли я, или тука има, тука нема.
Дълбоки съчувствия към перничани валят отвред, единствено че те няма да изпълнят язовир „ Студена “. Чака се, както споделят специалистите, приливна вълна. Която я я има, я я няма. Можело да пристигна в момент, може след 10 дни, а може и след месеци. А може изобщо да не пристигна. В пещерите по Витоша ту има вода за перничани, ту няма.
Чу се в последно време, че и някои обитаеми места към София също ще са на режим. И в Ботевград го били закъсали, единствено че се разминало към този момент. От лани се чува единствено „ режим в  Перник, а скоро и в други градове “.
Страх и паника царува и то не без съображение. Първите хора в страната ни споделят по въпроса от какво да не се тревожим и по какъв начин тъкмо да се тревожим. Докато не знаехме, най-малко не се тревожехме. Премиерът Бойко Борисов съзря в безводието общочовешки скрит план против ГЕРБ, държавното управление и целокупната страна. И то не без съдействието на ръководството на Българска социалистическа партия в пернишко. Борисов обаче смени своята регионална шефка Ирена Соколова, неразбираемо (официално) за какво, в случай, че немарата по водните уреди в пернишко са подарък от ръководството на Българска социалистическа партия - съгласно обществения завет на ГЕРБ. Лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пък стовари виновността за безводието на ГЕРБ и даже го обърна в целокупна политическа метафора за разпада в страната. И за какво тогава, при подобен политически обсег и угриженост, я отрязаха отвред? Първо, основният прокурор Иван Гешев не щя да приказва с нея за водната рецесия, тъй като работата станала някак политическа. После, дали по същите аргументи, или тъй като все так страната даде едни спомагателни пари за  Перник, кметът на града Станислав Владимиров (от БСП), отхвърли да одобри лидерката на личната си политическа мощ.
Но усърдието на скоропостижно встъпилия в служба основен прокурор Иван Гешев е впечатляващо. Хайде, одобряваме, че не се срещна с Нинова, тъй като желае да застане над политическите неща. А за какво към момента не се знае (макар че режимът е към този момент няколкомесечен) какво е свършила прокуратурата по въпроса за отговорните? Гешев наследи случая от Цацаров, който съвсем в последния си работен ден се автосезира за водната рецесия в Перник и му я завеща. Може по обвиняването за Перник да няма кой знае какъв прогрес, само че Гешев изключително чевръсто се самосезира за бъдеща водна рецесия в Ботевград. Чел бил уеб страницата Mediapool, впечатлил се и в този момент ще проверява дали Водноелектрическа централа на някогашния кмет на града източва язовир „ Бебреш “, както сподели актуалният кмет, а някои медии писаха.
Часове преди Специализираната прокуратура да се заеме с Ботевград, директорката на сдружението Напоителни системи Снежина Динева заяви, че в язовир „ Бебреш “ има задоволително вода и няма заплаха от воден режим. Какво ще проверява спецпрокуратурата тогава е въпросът? И по какъв начин да не се обърка човек, откакто същия ден едни съзнателни хора от „ Стомана Перник “ се оплакаха, че им дават повече вода, в сравнение с им се полагало? И по какъв начин да не се запитаме за какво чак в този момент в предприятието (и в неговия собственик) заприказва съвестта?
Изобщо, взаимност с бедстващите перничани не липсва. Даже вицове потеглиха около прословутото Йордановденско хоро. Остава смътното подозрение, че ще стане както постоянно. Когато язовирите преливат, наводняват и взимат жертви, няма отговорни. Когато хората търпят позорен воден режим, отново няма отговорни. Няма наказани за наводнения, няма да има и за безводие.
Автор: Спасиана Кирилова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР