В Германия започва обучение на група от 70 украински военнослужещи

...
В Германия започва обучение на група от 70 украински военнослужещи
Коментари Харесай

В Германия започва обучение на 70 украински военни за използване на Пейтриът - Свят

В Германия стартира образование на група от 70 украински военнослужещи за потребление на системите за противовъздушна защита " Пейтриът ", оповестиха ДПА и Българска телеграфна агенция.

Берлин има намерение да даде на Украйна системи " Пейтриът ", с цел да подкрепи Киев в отблъскването на съветските въздушни офанзиви. 

Групата украински военнослужещи, която дойде в Германия преди два дни, стартира образованието си през днешния ден.

Германското държавно управление, след съвещания със Съединени американски щати, даде единодушие да даде система за противовъздушна защита " Пейтриът " на Украйна предишния месец, с цел да помогне на страната да се пази от съветските офанзиви.

Междувременно частите за противовъздушна защита, въоръжени със системи " Пейтриът ", които са ситуирани в Полша на границата с Украйна, рапортуваха за " начална операционна подготвеност ", съгласно известия на взаимното командване. Германски военнослужещи са ситуирани в Полша, страна членка на западния защитителен съюз НАТО, от 16 януари тази година, с цел да се обезпечи безвредно прекачване на системите за противовъздушна защита, напомня ДПА.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР