В Германия започна процес срещу извършителя на едно от най-зловещите

...
В Германия започна процес срещу извършителя на едно от най-зловещите
Коментари Харесай

Съдят санитар масов убиец в Германия, виновен за смъртта на 100 души

В Германия стартира развой против причинителя на едно от най-зловещите закононарушения в историята на страната. Пред съда застана санитар, който упойвал и по този метод умъртвил 100 свои пациенти. Целта му била по-късно да бъде основен участник в реанимацията им. Пациентите обаче не оцелявали след смъртоносния коктейл от субстанции.

Без никакво чуство и без доста да обмисля, някогашният санитар споделя за осъществените закононарушения. Малко след началото на процеса, той изненадващо направи признания.
Мелани Битер, представител на съда в Олденбург: Процесът е сложен. Имаме работа с доста страни, свързани с това дело. Тъжителите са 126 и са представлявани от 17 юристи. Това е огромен брой хора.
В две клиники наоколо до град Бремен, обвиненият е инжектирал лекарства в поверените му пациенти. Веществата са причинявали прекъсване на сърцето. Целта му е била да направи усещане при реанимацията. Забележително е също по този начин, че сътрудниците му са пренебрегнали високия брой смъртни случаи в неговите смени. Извършителят споделя, че се чувствал претрупан в работата си.

Близките на умрелите пациенти чакат повече информация.
Кристиан Марбах, представител на роднините: Надявам се на правораздаване по заслужен метод за стоте жертви. Също по този начин се надявам, в хода на делото да излезе на бял свят повече информация за виновността на клиниките, в които са осъществени закононарушенията.
Заради желанието на доста от околните на жертвите да участват на процеса, делото се гледаше не в съда, а в административна зала с задоволително места за всички. Присъдата се чака да бъде произнесена през май.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР