В Германия прокуратурата повдигна обвинения и остави в ареста мъжа,

...
В Германия прокуратурата повдигна обвинения и остави в ареста мъжа,
Коментари Харесай

След атаката на гара в Германия: Прокуратурата обвини мъжа, бутнал дете на релсите

В Германия прокуратурата повдигна обвинявания и остави в ареста мъжа, който бутна жена и 8-годишното й дете пред трен на гарата във Франкфурт.

Детето почина. Причините за офанзивата към момента са неразбираеми.
Мъж бутна малко дете под колелата на трен в Германия Майка му също се оказала на пътя на композицията, само че съумяла да избегне удара
Ден след трагичния случай пасажерите на гарата във Франкфурт към момента се борят с страстите от случилото се. Сузане Алтхоф идва с един от влаковете минути след офанзивата.

„ Бяхме евакуирани. Трябваше да напуснем влака и тогава разбрахме какво се е случило. Всички бяхме доста покрусени”, описа Сузане.
Мъж от Еритрея е обвинен за нападението на гарата във Франкфурт Крайнодесните радикали от „ Пегида ” приканиха към митинг поради нападението, довело да гибелта на 8-годишно дете
По случая е арестуван 40-годишен мъж от Еритрея. Прокуратурата му повдигна обвиняване за ликвидиране и за два опита за ликвидиране. Освен майката с детето, мъжът се е опитал да блъсне пред влака и 78-годишна жена, която е съумяла да се отбрани.

Снимка: bTV

Нападателят е дошъл преди дни във Франкфурт от Базел. Живее в Швейцария от 2006 година и самият той е татко на три деца.

„ Деянието насочва към психологично заболяване. В процеса на последващи изследвания на обвинения ще бъде направена и психиатрична експертиза”, съобщи Надя Низен - представител на прокуратурата във Франкфурт.

Инцидентът е единствено седмица след друго нахлуване в Германия - крайнодесен симпатизант стреля и тежко рани еритреец във Вертехсбад, градче на към 50 км от Франкфурт.

Засега от полицията изключват връзка сред двата случая.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР