В Германия ограничиха частните новогодишни партита до 10 души и

...
В Германия ограничиха частните новогодишни партита до 10 души и
Коментари Харесай

Заради Омикрон: До 10 души на частни партита в Германия

В Германия ограничиха частните новогодишни празненства до 10 души и не разрешиха на феновете да посещават футболни мачове, с цел да спрат разпространяването на Омикрон, само че не вкараха нов локдаун преди Коледа.

След диалози с 16-те районни водачи на Германия канцлерът Олаф Шолц съобщи, че страната е изправена пред пета вълна, защото новия, мощно инфектиран вид на вируса Омикрон, се популяризира нападателно по света.

"Всички сме изтощени от пандемията, само че това не ни оказва помощ, би трябвало още веднъж да се обединим ", сподели Шолц, като разгласи нови ограничения, които ще обиден както имунизираните, по този начин и неимунизираните.

От 28 декември Германия ще затвори нощните клубове и местата за танци, сподели той.

В блян да се избегнат огромни празненства по време на Нова година единствено 10 души, които са имунизирани или преболедували ковид, ще могат да се събират на частни празненства.

Германия към този момент разгласи възбрана за продажба на фойерверки.

"Това не е време за празненства и уютни вечери в компанията на доста хора ", сподели Шолц.

На неимунизираните е позволено да се смесват единствено с двама души от друго домакинство. Правилото не важи за деца до 14-годишна възраст.

Също по този начин от 28 декември огромните проведени събития към този момент няма да се организират със фенове, това се отнася и за футболните мачове.

Първа дивизия на немската Бундеслига прекъсва до 7 януари, само че връщането на по този начин наречените "игри на призраци " беше предстоящо, откакто район Бавария към този момент предприе тази стъпка по-рано този месец.

Правителството на Шолц и министър председателите на провинциите обаче не се вслушаха в апелите на здравната организация на Института "Роберт Кох " да подхващат незабавни и строги ограничения против Oмикрон.

По-рано през днешния ден RKI издаде обновени рекомендации, в които приканва за оптимално ограничение на контактите, както и за други ограничения, като възбрана за пътуванията по празниците и удължение на учебните ваканции.

Но новото държавно управление на Германия, ръководено от Шолц, което пое поста от кабинета на Ангела Меркел по-рано този месец, към този момент изключва опцията за налагане на по-строг локдаун. Шолц съобщи, че чака германците да работят отговорно и внимателно през коледния интервал.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР