В геотермална електроцентрала близо до вулкана Тесара в Ел Салвадор

...
В геотермална електроцентрала близо до вулкана Тесара в Ел Салвадор
Коментари Харесай

Ел Салвадор използва вулканите за копаене на биткойн

В геотермална електроцентрала покрай вулкана Тесара в Ел Салвадор 300 компютри вършат комплицирани математически калкулации непрекъснато, потвърждаващи преводите на биткойн – развой, прочут още като копаене на валутата.

Пилотният план е въодушевен от президента Наиб Букеле, който през септември направи най-голямата цифрова монета в света законно платежно средство и даде обещание потребление на евтина и възобновима сила за добива ѝ. Подобни интервенции са подложени на критика на други места по света поради големите количества електрическа енергия, която употребяват, както и произлизащия от това въглероден отпечатък, написа Fox Business.

Според Букеле геотермалните запаси на Ел Салвадор, посредством които се генерира ток от пара под високо налягане, създадена от подземната топлота на вулканите, може да е решение на казуса.

Евтиният ток и подкрепящото държавно управление са два сериозни фактора за привличане на интервенции за рандеман на биткойн съгласно Брандън Арванаги, съветник по копаене на криптовалутата.

Преди две години Китай обезпечи към три четвърти от цялата електрическа енергия, употребена за копаене на виртуални валути, само че управляващите започнаха да лимитират процеса и през септември оповестиха всички преводи, включващи биткойн и други валути, за противозаконни.

Това докара до битка за основаване на условия за копаене в други страни.

На този декор Букеле шокира нацията си с обявлението, че биткойн ще стане законно платежно средство в Ел Салвадор. Планът на президента наподобява привлекателен изключително за хората, живеещи в чужбина, тъй като им разрешава да изпращат пари на фамилиите си в страната по-евтино.

Стартирането обаче бе разтърсено от терзания, че биткойнът, който не се управлява от нито едно държавно управление, може да притегли незаконна активност. Освен това мнозина излязоха на митинг против решението на Букеле, а някои консуматори желаеха единствено да получат тласъка от 30 $, предлаган от страната, против разкриване на цифров портфейл.

Геотермалната сила съставлява към една четвърт от силата на Ел Салвадор, на чиято територия има 23 вулкана. Към момента обаче електричеството не се смята за изключително на ниска цена. Уебсайтът GlobalPetrolPrices.com, който разгласява цени на силата на дребно по целия свят, слага разноските за ток на семействата и предприятията в латиноамериканската страна доста над междинните за света.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР