В Газа е ужасяваща тишина. Така описват обстановката хората там. “Последните

...
В Газа е ужасяваща тишина. Така описват обстановката хората там.
“Последните
Коментари Харесай

В Газа е ужасяваща тишина

В Газа е ужасяваща тишина. Така разказват ситуацията хората там.

“Последните часове са часове на ужасяваща тишина. В региона, в който се намирам, е умерено, само че има бомбардировки на всички места. Това описа в по Българска национална телевизия Джумана Шахин, която се намира в Ивицата Газа.

По думите ѝ обстановката не е безвредна. Повече от един милион палестинци от централната и северната част от Ивицата Газа са се насочили на юг.

“Напуснаха домовете си, оставиха всичко, тук е доста гъсто обитаемо. Вчера беше бомбардиран камион с към 80 палестинци, всички са с пострадвания. Извършва се етническо пречистване по най-ужасяващия вероятен метод ”, добави още тя.

Нови офанзиви против Ливан

Израел стартира удари в Ливан. Според международни медии израелската войска още веднъж е нанесла удари по цели на „ Хизбула “. Няколко часа по-рано проиранското придвижване също предприе набези против цели в Израел.

Според израелски медии при офанзивите са били ранени осем души, някои от които съществено.

Телефонен диалог организираха иранският президент Ебрахим Раиси и френският държавен глава Еманюел Макрон.

Макрон е призовал Иран да не уголемява и да не провокира ескалация на актуалната рецесия в Близкия изток и по-конкретно в Ливан.

Като се имат поради околните му връзки с „ Хамас “ в линията Газа и с „ Хизбула “ в Ливан, Иран носи особена отговорност, сподели френският президент. Той почерта, че е значимо терористичните набези, осъществени от „ Хамас “, за бъдат абсолютно наказани.

Френският президент прикани да бъде освободени френските жители, отвлечени от „ Хамас “. Според него това е първокачествен приоритет.

Френските управляващи настояват, че 17 техни жители са били убити след нападението през предишния уикенд, а 15 са в неопределеност.

В същото време инистърът на защитата на Израел Йоав Галант сподели, че страната му няма интерес да води война на северната си граница. Ако ливанската формация „ Хизбула “ се въздържа, то и Израел ще поддържа статуквото по границата.

Снощи сирените за въздушна паника прозвучаха в Северен Израел, а жителите се насочиха към убежищата. Израелската войска заяви, че е прехванала пет от девет ракети, изстреляни от Ливан.

Израел отвърна с артилерийски удари по зоните, откъдето са пристигнали ракетите.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР