В Гърция сменят ръководствата на държавните болници и подобряват условията

...
В Гърция сменят ръководствата на държавните болници и подобряват условията
Коментари Харесай

Сменят ръководствата на държавните болници в Гърция

В Гърция сменят управленията на държавните лечебни заведения и усъвършенстват изискванията за хоспитализиране с европейски средства.

До края на годината управленията на всички държавни лечебни заведения ще бъдат заменени, съобщи министърът на опазването на здравето Михалис Хрисохоидис.

Днес той уволни управителния съвет на болничното заведение " Света Олга " в Атина. На ред са останалите държавни здравни заведения. Във всички анкети за оценка на политиката на държавното управление гърците показват неприятните условия за лекуване на държавните заведения.

Хората считат, че кабинета на Мицотакис не отделя задоволително средства за опазване на здравето, изискванията за хоспитализиране за неприятни и с месеци се чака пациентите да бъдат оперирани, оповестява БНР.

В някои лечебни заведения даже настаняват болните по коридорите. Министър Хрисохоидис съобщи, че в доста от случаите управленията на лечебните заведения нямат оперативна стратегия и основават компликации за пациентите, които се принуждават да се извърнат към частни клиники.

Средствата по проекта за възобновяване и вярно действие на държавните здравни заведения ще се получат от Европейския съюз. В страната действат 130 държавни лечебни заведения и 150 поликлиники. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР