В Гърция се наблюдава увеличаване на броя на българските туристи,

...
Коментари Харесай

Гърция е предпочитана дестинация за българите на Нова година

В Гърция се следи увеличение на броя на българските туристи , които избират да посрещнат Нова година там. Хиляди българи са се настанили най-вече в Северна Гърция и на островите Тасос и Самотраки, с цел да прекарат празниците. Повече български групи са избрали тези дестинации за новогодишните тържества спрямо миналата година, съобщи „ БНР “. 

Този взрив на родни туристи се дължи на разнообразни фактори, в това число удобните температури и новогодишните събития и концерти , проведени от локалните общини и заведения. Местата са запълнени, заради което резервациите са наложителни за присъединяване в новогодишните празненства.

Традицията в Гърция е през днешния ден да се купува нар, който по-късно се разцепва пред вратата с вярата за здраве и благоденствие. Децата с неспокойствие чакат свети Васил, облечен като Дядо Мраз , който ще им носи дарове в новогодишната нощ, а на островите той даже идва с лодка .

Всички фамилии украсяват балконите си с червени коледни звезди , а на новогодишната софра не липсва печено агнешко или свинско месо . По бит, в среднощ разчупват „ Питката на свети Васил “, в която се скрива монета със особено значение.

В допълнение, коледари обикалят по домовете, пожелавайки здраве и благоденствие.

Много духовници канят хората да прекарат новогодишната нощ в молитва, посещавайки църкви и манастири.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР