В Гърция съобщиха в събота, че началникът на националната полиция

...
В Гърция съобщиха в събота, че началникът на националната полиция
Коментари Харесай

Шефът на полицията в Гърция е уволнен след сблъсъци заради влаковата катастрофа

В Гърция оповестиха в събота, че началникът на националната полиция е уволнен, дни откакто избухнаха конфликти сред силите за сигурност и стачкуващи вследствие на най-смъртоносната влакова покруса в страната, съобщи France 24.

Кабинетът на министър-председателя заяви, че началникът на полицията Константинос Скумас е бил уволнен по-малко от два месеца, откакто е бил нает на поста.

Не беше посочена съответна причина за смяната, която идва, когато полицията е изправена пред необятна социална рецензия за оправянето си с митингите поради нещастието от 28 февруари, при която 57 души бяха убити при конфликт на два влака.

„ Назначаването на нов шеф на полицията има за цел (да въведе) по-положително и дейно използване на актуалните полицейски оперативни проекти за сигурността на жителите “, споделиха от кабинета на премиера.

По време на последния митинг в четвъртък полицейски отряд за битка с безредиците беше сниман да нападна и нанася удари по мирни стачкуващи на централния площад Синтагма в Атина.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР