В Гърция от днес учениците се връщат в училище при

...
В Гърция от днес учениците се връщат в училище при
Коментари Харесай

Цял гръцки остров е под карантина, анулираха резервациите

В Гърция от през днешния ден учениците се връщат в учебно заведение при строги ограничения и негативен тест за ковид. Под цялостна карантина обаче остава остров Калимнос, където се анулират туристически резервации, съобщи БНР.

След негативен резултат от тест за ковид позволяват учениците да участват на образователните занятия. По разпореждане на министерството на образованието всички възпитаници от детските градини до гимназиите ще се тестват по два пъти на седмица. Маските са наложителни в клас и на открито. Междучасията са в друго време, като множеството уроци се изнасят на открито. Учебната година се удължава до края на месец юни.

Затворени през днешния ден останаха учебните заведения единствено в регионите със непоколебим локдаун. До 17 май удължиха карантината на остров Калимнос. Забранено е влизане и овакантяване на острова. Всички търговски обекти са затворени. Напускане на дома е разрешено единствено за час за доставяне с хранителни артикули. Резервациите на туристи за острова за месец май се анулират,като туристите се трансферират на други места в Гърция. Очаква се през днешния ден и област Месолонги, където живеят над 20 хиляди души, да бъде сложена под строга карантина. Всеки втори тест е позитивен, оповестяват лекарите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР