В Гърция не стихва напрежението след смъртоносната влакова катастрофа. Железничарите

...
В Гърция не стихва напрежението след смъртоносната влакова катастрофа. Железничарите
Коментари Харесай

Шест дни Гърция е без жп транспорт

В Гърция не стихва напрежението след смъртоносната влакова злополука. Железничарите са още в стачка, а държавните чиновници оповестиха митинги в сряда. Студенти и възпитаници показват всеки ден.

Синдикатът на железничарите оповестява, че до края на деня ще разгласи решението си за продължение на стачката. Вече шест дни Гърция е без железопътен превоз, като не се движат и товарните влакове.

Днес синдикатът на държавните чиновници във всички браншове разгласи 24-часова стачка на 8-ми март. Към тях се причисляват и моряците, които ще блокират всички пристанища за едно денонощие. Всички митинги са свързани с аргументите, довели до железопътната злополука с 57 жертви и още 20 души приети в болница, от които двама са в сериозно положение.

Учениците от гимназиите през днешния ден още веднъж организираха шествия пред гарите. Много учебни заведения са под алегорична блокада.

Началникът на гарата в Лариса остава арестуван. Разследват се още чиновници за липса на надзор върху придвижването на влаковете. В следствието взе участие самостоятелна комисия от специалисти.

Премиерът Кириакос Мицотакис се извини в послание към нацията за смъртоносната злополука и изиска амнистия от фамилиите на жертвите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР