В Гърция нарушителите на разпоредбата за тавана на маржовете за

...
В Гърция нарушителите на разпоредбата за тавана на маржовете за
Коментари Харесай

Помнете завета на Баба Ванга: Алчността ще ви погуби! Спрете геноцида над пенсионерите с високите цени на стоките  

В Гърция нарушителите на наредбата за тавана на маржовете за облага при главните потребителски артикули, две мултинационални компании, са санкционирани с оптималните санкции от по 1 милион евро. В момента на одит са подложени седем мултинационални компании, „ с цел да се предотврати печалбарството и да се подтиква здравословна конкуренция в интерес на гръцкото семейство “. По думите на министъра на развиването на Гърция Костас Скрекас „ оправянето с инфлацията и изключително с инфлацията на алчността е на първо място въпрос на обществена отговорност, само че и на обезпечаване на единодушие на обществото “.


В нашата блага татковина ръководещите освен не се борят против „ инфлацията на алчността “, а с управническо безучастие я подтикват и стимулират.

В богатите и огромни европейски страни, ръководени от своите дълготрайни ползи да имат образована, здрава и възпроизвеждаща се работна мощ, главните потребителски артикули в доста случаи са по-евтини от тези у нас, забележете благи пенсионери, при над 5 пъти по-високи минимални заплати и пенсии!

В България алчността на „ елита “ в държавната администрация, в Народното събрание, при едрия бизнес е цинично и безбожно арогантна в жаждата за облага. И с бездействието на държавно управление тази лакомия ескалира.

Господа, вслушайте се в предсказанията на Баба Ванга, която „ виждаше “, че алчността ще погуби човечеството.

Но освен в Гърция ръководещите постановат таван на облагите. Да вземем за образец нашите съседи румънците, които имат по-високи заплати и пенсии от нас. Тяхното държавно управление одобри разпореждане, което дефинира краткотрайни ограничения за битка с прекалено нарастване на цените на 14 групи съществени хранителни артикули.

В народен всекидневник по информация от Дойче веле бе оповестена публикация, в която се споделя, че „ в Беларус към този момент е неразрешено повишаването на храните “. С разпореждане на държавното управление са въведени оптимални надценки за производители и снабдители. За покачване на цените на кашкавала са арестувани 20 души, извършители на постановлението. За нарушителите на постановлението били завеждани наказателни каузи.

Тези обстоятелства не са ли безапелационни, че може и би трябвало и у нас, в най-бедната страна в Европейски Съюз, да се вкарат пределни правила на облага, в интерес на българското семейство.
Временните държавни управления на президента Радев и най-много държавното управление на сглобката на процедура са безучастни по какъв начин търговците на дребно притискат производителите на хранителни артикули за цени под себестойността и продават с непозната в нашата и международната история облага от 40-60 до над 100%.

Очеваден образец за това е намаляването на изкупната цена на млякото до 0,87 лева за литър, а в магазините се продава приблизително по 3,25 лева за литър, с надценка 4 пъти. Логично е да се одобри, че и другите млечни артикули, като кисело мляко, сирене и кашкавал, се продават с сходна надценка.

Безбожната, нечовешка лакомия на капитала у нас, нормативно подкрепяна и контролирана от държавните управления на президента Радев и сглобката, довеждат до геноцид над пенсионери и небогати работещи, над 3 милиона българи. Но за всичко това неизбежно ще пристигна „ видовден “!

Акад. доктор Ганчо Попов, Ректор на НБУ-трета възраст

ретро бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР