В Гърция издадоха забраниха за множество дейности, които може да

...
В Гърция издадоха забраниха за множество дейности, които може да
Коментари Харесай

Силен вятър пречи на гасенето на пожарите в Гърция

В Гърция издадоха не разрешиха за голям брой действия, които може да причинят пожар, предава кореспондентът на БНР в южната ни съседка. Пожарите, които бушуват от дни, нанесоха огромни вреди, само че няма потърпевши към този момент. Днес е следващият сложен ден по преодоляване на огъня заради мощен вятър.

Пожарникари и хеликоптери по въздух нападат огнената буря в дейните сектори на пожарите. Силният вятър, който духа от тази заран, затруднява акцията по гасене и непрестанно се разпалват нови огнища, разясняват огнеборците. Изгоряха хиляди декари гори, къщи, индустриални компании и коли, описват пред медиите евакуираните поданици от горящите региони.

Температурите спадат, само че се ускорява вятърът и има заплаха да се спре гасенето по въздух. Активните огнища са в област Атика, Месиния, Евия и Лакония. Прекъснато още е придвижването по автомагистралата Атина - Ламия. Не се движат и влакове.

В Евия огненият фронт е към 40 километра, сходна е обстановката и в покрайнините на Парнита. В гасенето на пожарите се включиха пожарникари и хеликоптери от шест страни, пристигнали в помощ на Гърция. Пожарникари са настанени в болница с леки изгаряния. Няма други потърпевши, оповестяват от Гражданска отбрана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР