В гарнизона Алакуртти и във военното депо в Петрозаводск са

...
В гарнизона Алакуртти и във военното депо в Петрозаводск са
Коментари Харесай

Сателитни снимки показват как Русия изгражда военни бази близо до финландската граница

В гарнизона Алакуртти и във военното хранилище в Петрозаводск са издигнати огромни хангари, които се употребяват за поддръжка и предпазване на съоръжение. Министерството на защитата на Финландия счита, че те не съставляват опасност за страната, написа финландската национална телевизия Yle на своя уебсайт.

Сателитни фотоси, получени от Yle, демонстрират, че на територията на гарнизона Алакуртти и на военния склад в Петрозаводск са издигнати огромни хангари за обслужване и предпазване на съоръжение.

В същото време от ден на ден съоръжение от Петрозаводск се трансферира на украинския фронт.

Тези строителни планове са първият осезателен знак, че след доста години Русия още веднъж е почнала да влага във военни бази край Финландия.

Русия нееднократно е заплашвала да предприеме ответни ограничения против участието на Финландия и Швеция в НАТО, напомня локалната медия.

През декември предходната година съветският министър на защитата Сергей Шойгу съобщи, че Русия възнамерява да укрепи въоръжените си сили наоколо до финландската граница. Миналия месец той повтори думите си.

Според военният специалист майор Марко Еклунд строителните работи не значат, че Русия усилва войските си на финландската граница.

" Приоритетът на военния склад в Петрозаводск в този момент евентуално е да се ремонтира и доставя съоръжение за украинския фронт. Предполагам, че хангарът, който е повдигнат там, е ремонтен. Тоест това е покрито помещение за времето на есенните и зимните студове, с цел да може оборудването да бъде обслужвано ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР