В Езиковата гимназия първенец на випуска стана хандбалистът Тодор Кирев,

...
В Езиковата гимназия първенец на випуска стана хандбалистът Тодор Кирев,
Коментари Харесай

Хандбалистът Тодор Кирев е със Златаровска премия СНИМКИ

В Езиковата гимназия отличник на випуска стана хандбалистът Тодор Кирев, който бе и знаменосец на випуск 2018 година Кирев се появи като многостранен гений тъй като с идентична лекост печелеше олимпиади по британски език и сребърни медали в хандбала при юношите до 19 години. Той получи " Златаровската награда " и наградата " Универсален първенец ", който бе съпроводен с 1500 лв..
Директорът на елитната гимназия Деян Янев със сълзи на очите изпрати 181 зрелостници и беше убеден в триумфите им и отсега нататък.  “Днес изпращаме не просто випуск 2018. Днес изпращаме випуск, който е измежду най-силните през последните години. И като познания, и като достижения, и като държание. Те подвигнаха доста летвата и ще са нужни обилни старания, с цел да се отбрани това високо равнище. Защото престижът на едно учебно заведение се дължи на неговите възпитаници ”, сподели той.

На тържеството участва и кметът Добри Беливанов и зам.-областният шеф доктор Стефка Златкова и някогашни ученици на гимназията, които ги поздравиха.
Грамота от Филип Филипов, който е приключил Харвард беше връчена на Гергана Тенева от 12 в клас и на учителката по физкултура Валя Иванова бяха отличени за извънкласна активност. Друг някогашен ученик на гимназията доктор Митко Василев премира Христиана Михайлова за отличното и показване на изпита по немски език. Грамоти получиха ръководителят на ученическия съвет Георгия Кинева, и първенците на випуските по съответните езици: по британски - Антонина Попова, по немски Димитър Димитров, по испански Кристиян Кирилов, по съветски Кристияна Колева и по френски Даниел Стоилов.

Всеки от седемте 12-ти класове бе избрал своя благотворителна идея тази година. Инициативата на 12 “В ” бе в поддръжка на 9-месечната Мартина Петрова, която страда от левкемия, а за лекуването й в чужбина по предварителни данни са нужни сред 100 и 150 хиляди евро.До момента има събрани средства единствено за първичната терапия, само че не и за цялостното лекуване. Други класове набираха средства за идеята на фондация " Искам бебе ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР