В Европейския съд замислят да съдят България знаменитата певица Богдана

...
В Европейския съд замислят да съдят България знаменитата певица Богдана
Коментари Харесай

Певицата Богдана Карадочева съди България в Европейския съд

В Европейския съд замислят да съдят България популярната певица Богдана Карадочева и брачният партньор й, композиторът Стефан Димитров. Това се случва, откакто съдът приключи заради изтекла отминалост дело, което двамата водят за машинация.

" Заради медицински въпроси се отсрочи делото, което заведохме ", показа певицата Богдана Карадочева пред " България Днес ".

Делото, за което става въпрос, е обвиняване, повдигнато от музикалното семейство против двама души за изключително огромна сума - 514 720 лева Звездите обаче търпят финален неуспех с последното известие на Висшия касационен съд.

Причината зад това произвеждане е, че двойката актьори са били излъгани със благосъстоятелност на огромен парцел на черноморски курорт.

Ябълката на раздора се оказва хотел в " Слънчев бряг ", за който естрадното семейство твърди, че са били излъгани. Версията на звездното дуо е, че хотелиерът на въпросното стопанство им предложил да се включат дружно с него в приватизацията на хотела през 1999 година Карадочева и Димитров са познавали стопанина от години, били в обща компания с други популярни музиканти и даже са кумували на сватбата му.

Двамата известни настояват, че са дали на хотелиера 300 000 $, а той заречен, че след договорката за приватизация ще ги впише като равноправни съдружници на хотела.

Оказало се, че те са били подведени за тази договорка, в резултат на което изпълнителката и композиторът осъзнават, че не са вписани като притежатели. Това довело до покачване на обвиняване още през 2016 година Тогава Софийският областен съд оправдава двамата подсъдими.

Освен това казусът се преразглежда още веднъж от Софийския градски съд, който още веднъж оневинява упрекнатите. Апелативният съд обаче връща делото към Градския съд за наново разглеждане.

В края на краищата през 2021 година Софийски градски съд излиза с решението да анулира оправдателната присъда и да приключи наказателното произвеждане. Причината - изтеклата безспорна отминалост.

Причините за забавянето на производството са няколко. От една страна, самото обвиняване е било импортирано късно от страна на прокуратурата. Още един фактор е, че поради пропуск на първия правосъден състав на Софийски градски съд - трябвало е член от състава да се води, тъй като е взел участие преди този момент и в следствието. Третата причина - здравословното положение на един от подсъдимите.

Обичаната певица се съмнява в достоверността на обстоятелството, че въпросният упрекнат в действителност е имал проблеми със здравето. Според нея подсъдимите са се възползвали от медицинските удостоверения, с цел да отсрочат до приключване на отминалостта.

Висшият касационен съд също се изрече по въпроса. Върховните съдии са безапелационни, че Софийски градски съд е приложил вярно закона за изтекла отминалост. " Към 31.12.2022 година срокът на отминалостта за наказателно гонене е изминал, заради което при експлицитното искане на подсъдимите за прекратяването на наказателното произвеждане по-нататъшното му разглеждане и решение е неприемливо. " Това е позицията на Върховен касационен съд, представена от известието на тяхната пресслужба.

За Богдана и Стефан въпросът се трансформира в обезсърчителен случай, само че емблематичните музиканти не се предават и към момента търсят правата си.

" Остава да съдим страната ", съобщи Карадочева, която приготвя иск за Съда на Европейския съюз. Естрадното фамилията е готово да се изправи против страната, с цел да си търсят правата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР