В Европейския парламент в Брюксел ще се проведе конференция за

...
В Европейския парламент в Брюксел ще се проведе конференция за
Коментари Харесай

В Европейския парламент ще се проведе конференция за разширяването на Шенген и ролята на България за сигурността по границите на ЕС

В Европейския парламент в Брюксел ще се организира конференция за разширението на Шенгенското пространство и основната роля на България за сигурността по границите на Европейски Съюз. Събитието, което ще се състои на следващия ден, от 12:00 до 14:00 ч. (българско време), се провежда от евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Емил Радев, който е зам.-председател на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи в Екологичен потенциал.
 
Форумът ще бъде открит с видео обръщения на ръководителя на Европейския парламент Роберта Мецола и министъра на вътрешните работи на Испания и представител на Председателството на Европейски Съюз Фернандо Гранде–Марласка Гомес. Участие в конференцията ще вземат основният прокурор на България Борислав Сарафов и непрекъснатият представител на страната ни в Европейски Съюз дипломат Румен Александров.
 
В първия панел, отдаден на стратегическата гранична позиция на България, ще се включат шефът на Главна дирекция " Гранична полиция " Антон Златанов и зам. основният прокурор при Върховната касационна прокуратура Мария Павлова.
 
Акцент във втория панел ще бъде обменът на информация за ръководство на границите на Европейски Съюз. За разбор по тематиката са поканени шефът на Главна дирекция " Национална полиция " Атанас Илков и Оливие Ониди, зам. общоприет шеф на Групово дело " Миграция и вътрешни работи " на Европейската комисия.
 
Третият панел слага фокус върху провокациите и напредъка по пътя на България и Румъния към Шенген. Темата ще разясняват Ивелина Дундакова, зам.-министър на вътрешните работи у нас, Андрей Новаков, евродепутат от ЕНП/ГЕРБ и член на Комисията по превоз и туризъм в Екологичен потенциал, румънският му сътрудник Лоран Винце – член на Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи, както и проф. доктор Дж. Дж. Райпма, учител по европейско право в университета в Лайден, Нидерландия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР