В Европейския парламент трябва да даваме пример и се надявам,

...
В Европейския парламент трябва да даваме пример и се надявам,
Коментари Харесай

Евродепутатка от ГЕРБ съобщи дълго чакана новина: Край на безплатните стажове

" В Европейския парламент би трябвало да даваме образец и се надявам, че с премахването на безплатните стажове ще дадем звук скоро да няма такива освен в обществения бранш в Европа, само че и в частните компании. С сътрудниците ми от Младежката интегрупа в Европарламента работихме доста в последната година, с цел да наложим като правила правилото за почтени и обективни условия за стажантите в Европейския парламент, тъй като имам вяра, че всеки труд би трябвало да бъде заплатен. Така възпитаваме у младите възприятие за правдивост, подтикваме ги да ценят и развиват уменията си и ги мотивираме да вършат стажове, които ще са им скъп опит за професионална реализация. " Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която е член на борда на Младежката интегрупа в Европарламента, която работи за по-добри юношески политики в Европа.
На 3 юли 2018 година Бюрото на Европейския парламент одобри основни правила за преразглеждане на рамката за стажантите в офисите на евродепутатите. В момента близо 25% от стажантите в офисите на евродепутатите получават под 600 евро на месец, което е двойно по-малко в съпоставяне със заплащането в стажантските стратегии на администрациите на Европейските институции. В бъдеще стажантите ще бъдат наемани директно от Европейския парламент и техните условия ще бъдат в сходство със стажа в администрацията на Европарламента - 1250 евро на месец с включена здравна осигуровка.

Както приключилите, по този начин и студентите ще имат опция да се възползват от платени стажове в офисите на евродепутатите в Екологичен потенциал за интервал до шест месеца. Евродепутатите ще могат да имат единствено един стажант едновременно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР