В Европа затягат мерките за сигурност след терористичните атаки в

...
В Европа затягат мерките за сигурност след терористичните атаки в
Коментари Харесай

В Европа затягат мерките за сигурност след терористичните атаки в Ница и Виена

В Европа стягат ограниченията за сигурност след терористичните офанзиви в Ница, Франция и Виена, Австрия, до момента в който с ковид.

Оценката за терористична опасност във Англия е нараснала до предпоследно равнище , заяви ръководителят на министерството на вътрешните работи на Обединеното кралство Прити Пател. " Съвместният мозъчен концерн за битка с тероризма промени равнището на терористичната опасност във Англия от доста на съществено ", сподели тя.

Настоящото равнище, четвърто по петстепенна канара , значи, че терористичните офанзиви във Англия са " извънредно вероятни ".

" Британската общност не би трябвало да се съмнява, че ще предприемем допустимо най-сериозните дейности за отбрана на националната си сигурност . " Нивото на опасност във Англия се прави оценка от Съвместния център за разбор на тероризма, който е виновен пред вътрешната разследваща организация MI5 и се състои от представители на 16 държавни ведомства и организации.
 Европа осъди атентата във Виена
Европа осъди атентата във Виена

Подкрепа от Европейски Съюз, Франция и Англия

Словакия ускорява сигурността след терористичната офанзива Виена, заяви във вторник словашка телевизия с позоваване на министъра на вътрешните работи на републиката Роман Микулец. " Веднага откакто получихме информация за терористичната офанзива във Виена, предприехме всички нужни ограничения за повишение на сигурността на нашите жители ".

Словашката полиция и специфичните служби са в стеснен контакт с австрийските си сътрудници. " Ние сме единни с австрийците в противодействието на тероризма и деянията на ненавист ", сподели президентът Зузана Чапутова.

Полицията в Хелзинки, Финландия ускорява патрулите в града след набези във Виена и Ница. " Увеличихме патрулирането и нарасналата подготвеност заради терористичните офанзиви, които се случиха в Австрия и Франция. Нямаме информация за някакви съответни закани, само че би трябвало да реагираме бързо на вероятни сходни обстановки, в случай че е належащо ", се споделя в известие на полицията.

Германия стяга сигурността си по границите на Австрия , управляващи стопират всяко транспортно средство и минувач през границата.

По-строгият надзор на границата в този момент е " тактически приоритет " за федералната полиция , сподели представител на немската федерална полиция.
 Австрийската полиция нахлу в 18 здания и арестува 14 души за терора във Виена Обновена
Австрийската полиция нахлу в 18 здания и арестува 14 души за терора във Виена

Джихадистът умъртви четирима души, 22 са ранени, трима са в сериозно състояние
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР