В Европа социалистите загубихме битката за големите постове, но спечелихме

...
В Европа социалистите загубихме битката за големите постове, но спечелихме
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Мониторинъг върху България се използваше за дискриминация

В Европа социалистите загубихме борбата за огромните постове, само че спечелихме тези за наличието на политиките. Това сподели президентът на ПЕС и евродепутат от Групата на прогресивния и алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал Сергей Станишев пред " Дарик " радио в годишното си обзорно изявление.

Във връзка с отпадането на мониторинга към България, съгласно него действително видяно мониторингът е въведен от Европейска комисия.

" Т.е. тя има правото независимо да каже България е изпълнила уговорките ", сподели той и посочи, че решението е взето не от Европейския съвет, а от Европейска комисия.

" Аз приветствах това решение за отпадане на механизма, тъй като той първо се поизчерпа. Второ, тъй като се използваше и се употребява до момента от някои страни като инструмент за дискриминация за България ", сподели Станишев.

" Ако приказваме за огромната картина, предишният декември бях доста по-тревожен за бъдещето на социалдемокрацията в Европа, в сравнение с съм в този момент. Ако тогава видите прогнозите на организации и анализатори, те твърдяха, че социалистите ще бъдат към 100-105 в Екологичен потенциал. Слава Богу успяхме това да го избегнем. Просто имахме доста ясно и добре дръзвам да настоявам създадена тактика тактичност на акцията и държанието, което докара до доста по-силен резултат. Сега имаме опция да формираме доста нови европейски политики, най-много обществени ", сподели той.

Според него през 2019 година социалистите са спечелили в Испания, Португалия, Финландия и Дания. " Сега има съвсем тъждество сред трите огромни политически фамилии в Европейския съвет. Като комисари ние имаме 9, ЕНП имат 10 ", добави още Станишев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР