В Европа няма да плащат за руски газ в рубли,

...
В Европа няма да плащат за руски газ в рубли,
Коментари Харесай

Словенският премиер обяви за отказа на Европа да плаща за руския газ в рубли

В Европа няма да заплащат за съветски газ в рубли, сподели ръководителят на словенското държавно управление Янез Янша. „ Никой няма да заплати в рубли “, сподели той пред кореспонденти в Брюксел, оповестява РИА Новости.

На 23 март съветският президент Владимир Путин разгласи началото на използването на ограничения за възнаграждение на съветския природен газ, доставян на недружествените страни в рубли.

По-рано, в изявление за списание „ Международная жизнь “, Юрий Шафраник, ръководител на Съвета на Съюза на производителите на петрол и газ на Русия, акцентира, че Русия доста пъти е казвала на Европа за нуждата от подписване на съответни контракти.

„ Но ненаученият урок от Фукушима непрестанно се повтаря. Когато имаше повреда в атомната електроцентрала в Япония, беше нужен спомагателен огромен размер полутечен газ. Катарските снабдители безусловно в същия ден прекъснаха договорите с Европа, смениха курса на танкерите и ги изпратиха в Япония. Защото там цената беше пет пъти по-висока от тази в Европа.

И в случай че тогава Русия не беше доставила в допълнение газ, Европа щеше да рухне, да изпадне в колапс. Но в края на годината вместо признателност, получиха упреци, че са нараснали прекалено много планувания размер...

Европейците се възмутиха, че са станали по-зависими от Газпром, тъй като вместо условно 23% от съветския газ, са доставени 27%. Но това даже не е смешно. Всичко е добре в Европа, всичко си има, като се изключи прагматичен, професионален, неполитизиран метод “, сподели Шафраник.

Превод: ЕС
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР