В Европа ежегодно 400 000 души умират преждевременно заради мръсния

...
В Европа ежегодно 400 000 души умират преждевременно заради мръсния
Коментари Харесай

Кармену Вела: Замърсяването на въздуха сред най-големите екопроблеми за ЕС

В Европа годишно 400 000 души умират прибързано поради мръсния въздух. Това съобщи комисарят по околната среда Кармену Вела в изявление за Българска национална телевизия.

По думите му това е един от най-големите екологични проблеми освен за България, само че и за целия Европейски Съюз.

Комисар Вела разяснява и екопротестите, свързани с постояването на втори въжен превоз в Пирин. Според него към този момент няма съображение да се счита, че има нарушение на европейското законодателство. По думите му Пирин е един доста значим район част от Натура 2000 и е дом на значими скотски типове.

" Когато става дума за ограничения за опазване на околната среда и проекти за ръководство на районите в Натура 2000, управляващите би трябвало да са вземат всички ограничения в сходство с европейското законодателство ", безапелационен е комисарят.

" Работната стратегия в региона на екология за идната година е доста значима, залагаме доста очаквания на нея. Едно от най-важните неща по време на българското председателство ще бъде кръговата стопанска система. В рамките на кръгова стопанска система имаме тактика за пластмасите, готвим и промени в директивата за питейната вода ", посочи пред националната телевизия еврокомисарят.

Вела изясни, че ще се стартира още по-активна битка за преработване. По думите му все още едвам 30% от употребяваната пластмаса се рециклира . Европейката комисия и Европейския парламент са си сложили цел до 2030 година пластмасата да се рециклира изцяло.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР