В ерата на бърз технологичен напредък, два процесорни гиганта —

...
В ерата на бърз технологичен напредък, два процесорни гиганта —
Коментари Харесай

Nvidia и AMD създават по-мощни процесори за Windows-компютрите: ще могат ли успешно да се конкурират с Apple?

В ерата на бърз софтуерен прогрес, два процесорни колоса — Nvidia и AMD — сплотяват напъните си, с цел да основат ново потомство високопроизводителни чипове за работещите под Windows лични компютри.

Според Reuters и двете компании са почнали работа върху Arm-базирани процесори, които ще бъдат изцяло съвместими с операционната система на Microsoft.

Този ход идва в отговор на възходящия триумф на Apple, чийто дял от пазара на чиповете за лични компютри съвсем се удвои, с помощта на представянето на фирмените Arm процесори. Тези новаторски Apple чипове са високоефективни и устоят на работа по-дълго с едно зареждане, изпреварвайки продуктивността на Intel процесорите.

Според осведомени, Microsoft е учуден от успеваемостта на чиповете на Apple, изключително способността им да се оправят със задания в региона на изкуствения разсъдък, и се стреми да реализира сходно равнище на продуктивност. Продажбите на новите процесори за Windows-компютрите от Nvidia и AMD може да стартират още през 2025 година, следвайки стъпките на Qualcomm, която създава Arm-чипове за ноутбуци от 2016 година

Въпреки това, мигрирането към Arm-архитектурата може да бъде предизвикателство, заради евентуалните проблеми със съвместимостта на кода в другите архитектури. Този ход обаче показва желанието на Microsoft и неговите сътрудници да останат в челните редици на нововъведенията и да основават артикули, които ще отговорят на възходящите условия на потребителите.

На фона на новините за допустимо стартиране на Arm процесори за компютрите с Windows от страна на Nvidia и AMD, акциите на Intel паднаха с 3%. Същевременно, акциите на Arm се покачиха с съвсем 5%, а на Nvidia — с съвсем 4%.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР