В епохата на високите технологии документалното кино пише и пази

...
В епохата на високите технологии документалното кино пише и пази
Коментари Харесай

Уникален филмов фестивал предстои във Варна след социалната изолация

 В епохата на високите технологии документалното кино написа и пази историята. И прави значимите персони и събития забавни за по-широката публика. 67 пълнометражни и 12 късометражни кино лентата от целия набор на живота ще бъдат показвани на публиката при започване на новия месец. 

" Тази година е пето издания. По кината в София, Пловдив и Варна хората могат да видят нови филми, които не са показвани в онлайн изданието. Снощи беше публично разкриване в София, а в Пловдив и Варна следва на 1 септември ", сподели в " България заран " Найо Тицин - основател и артестичен шеф на филмовия фестивал ``Master of art``. 

Според него това са филми от целия набор на изкуството и всеки може да откри нещо за себе си. В рамките на час-час и половина заживяваш с тези филми. Камерата, проследявайки ги, те прави непосредствен с тези хора, които няма по какъв начин да схванеш, счита той.

Първият излъчен филм на фестивала е " Прегръдката ". Ще бъдат прожектирани и 10 кино лентата за разнообразни женски облици, оставили отпечатък върху изкуството. Мотото на фестивала е " Прегърни изкуството ", а по думите на Тицин документалното кино също може да бъде произведение на изкуството. 

" Нашият фестивал дава опция да разберем по-добре света, в който живеем. Имаме всичко за даденост, само че то не е даденост. Тези фестивали се случват с помощта на доста партньорства - със Столична община, Националния кино център, Държавния културен институт... ", описа още Тицин пред " България он Еър ".

" Извънредното състояние пристигна на 13 март, нашият фестивал беше плануван да стартира на 9 април. Трябваше доста бързо да реша какво да върша. Давам си сметка, че тази объркана година ни дава късмет да бъдем по-адаптивни ", означи той за край.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР