В епохата на маркетинга със социално влияние чрез т.нар. инфлуенсъри

...
В епохата на маркетинга със социално влияние чрез т.нар. инфлуенсъри
Коментари Харесай

Кой казва Не на фалшивите последователи и ботовете

В епохата на маркетинга със обществено въздействие посредством така наречен инфлуенсъри в мрежите, една от най-големите компании рекламодатели - Unilever, обмисля деликатно тактиката си на показване на марките си по този метод.

Причината е във подправеното количество, което от време на време някои от профилите в мрежи като Instagram показват.

В тях брой почитатели и лайкове често се дължи на бот стратегии, които вършат съгласно заплащането купени кликвания, лайкове и почитатели. 

Главният маркетингов шеф на Unilever Кийт Уийд разяснява тематиката по време на тазгодишното издание на рекламния фестивал в Кан, Франция, Cannes Lions. Той даде огромна поръчка, че в бъдеще компанията ще постави старания да не работи с инфлуенсъри, които имат подправени почитатели или употребяват ботове, с цел да разрастват като цифри профилите си, заяви изданието Adweek.com. 

Работата с инфлуенсъри, чиито почитатели са същински, също може да бъде особена. Ефективността деликатно би трябвало да се следи. 

Нийл Уолър - основен изпълнителен шеф на маркетинговата компания за инфлуенсъри Whalar, разяснява, че се надява в действителност повече марки да последват Unilever в метода да оказва помощ на ограничението на неетичните практики в промишлеността.

" Ако един създател рапортува размер на аудитория, който не е същински или пък списание се престори, че има повече читатели в сравнение с в действителност, това е в действителност неправилно ", споделя той. Причината по думите му е необятно публикуваното потребление на ботове за набиране на огромен брой почитатели и лайкове - измерител, който постоянно не дава отговор на истината за въздействието. 

По думите на Уолър това освен основава неистинен почитатели в профилите на инфлуенсърите , с което ги дискредитира, само че е и вредно за марките. " Често виждаме обстановки, в които даден бранд работи с инфлуенсъри, които са по-малко подходящиза него, само че им се заплаща повече, тъй като те имат повече почитатели ", отбелязва той. 

Грешка на маркетинговата промишленост в цифровия свят е, че е поставяла броя на почитателите над всичко, счита още Уолър. 

Един от инфлуенсърите през днешния ден - Tif Nichols Fannin, означи в Кан, че за жалост има доста малко пропукване на подправените почитатели и инфлуенсърите с погрешни цифри към момента получават задължения от марките, евентуално тъй като числата към момента са поставяни над всички други индикатори от доста компании. 

Продължава на страница 2.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР