В епицентъра на кризата Нова телевизия изпрати Николай Дойнов в

...
В епицентъра на кризата Нова телевизия изпрати Николай Дойнов в
Коментари Харесай

Изпратиха Ники Дойнов в Украйна, за да покаже ситуацията в страната на фона на нарастващото напрежение

В епицентъра на рецесията Нова телевизия изпрати Николай Дойнов в Украйна, с цел да покаже от близко обстановката в страната на фона на възходящото напрежение с Русия. От площад " Майдана ", където бяха митингите през зимата на 2013-2014 година, предаваха онлайн за малкия екран - Николай Дойнов и операторът Росен Илиев. 

Именно " Майдана " е мястото, от което започнаха съществени политически промени в Украйна. Оттогава мина доста време, случиха се доста хубави неща за страната, само че и такива, които украинците мъчно могат да преглътнат. Оттогава Украйна изгуби Крим, избухна сериозният вътрешен спор в Донбас, а районът се раздели на две непризнати и до през днешния ден републики – Донецка и Луганска. Основният проблем от този момент до през днешния ден са охладнелите връзки сред Киев и Москва. Отношения, които на няколко пъти, в това число и в този момент, са били покрай въоръжен конфликт сред двете страни.

Вчера Съединени американски щати и НАТО отхвърлиха в писмени отговори до Русия искането Алиансът да се изтегли от Източна Европа, а на Украйна в никакъв случай да не бъде предлагано участие. 

Международни наблюдаващи споделят, че надали Путин е бил сюрпризиран от сходен отговор. Въпросът е какви ще са идващите му дейности.

Западът остави редица дипломатически благоприятни условия на масата, които дават опция да бъде избегнат военния спор.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР