В епицентъра на жесток кошмар се оказа футболистът на Ботев

...
В епицентъра на жесток кошмар се оказа футболистът на Ботев
Коментари Харесай

Футболист на Ботев в кошмар с военен преврат и свистящи курш...

В епицентъра на нечовечен призрачен сън се оказа футболистът на Ботев Пловдив Па Конате. Бекът на канарчетата бе в Гвинея за международната подготовка на националния тим на страната против Мароко. Двубоят трябваше да се организира през днешния ден от 19:00 часа, само че бе отсрочен, поради боен преврът.

Па Конате остана запаса и не влезе в игра равенството 1:1 с Гвинея Бисау на 1 септември. В състава на „ националните слонове “ са някогашният футболист на Берое Ибрахима Сори Конте и братът на Пол Погба – Флорентен.



Превратът е воден от полковник Мамади Дамбуджа. Метежниците смъкнаха държавното управление, задържаха президента Алфа Конде и завзеха властта в страната.

Националният тим на Мароко беше блокиран в хотела си и нямаше информация дали ще бъде позволен да напусне гвинейската столица Конакри. Футболистите и треньорът Вахид Халилходжич признаха, че се усещат уплашени, защото в коридорите на постройката се чува пукотевица.

„ Мачът беше отсрочен. Може би ще се играе в Мароко, само че нямаме никаква информация. През целия ден се чува пукотевица в хотела и се опасяваме. Чакаме позволение да напуснем Гвинея. За момента сме блокирани в стаите си “, призна Халилходжич пред френският в. „ Екип “.

Рано тази заран въпреки всичко мароканските национали се съумели да излетят от Гвинея, откакто и ФИФА е оказала помощ в договарянията. За момента обаче няма изясненост дали и по кое време играчите на Гвинея, измежду които Па Конате, Ибрахима Сори Конте и Флорентен Погба ще може да изоставен Конакри и да се върнат в клубните си тимове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР