В едно значимо начинание за развитието на детския и училищния

...
В едно значимо начинание за развитието на детския и училищния
Коментари Харесай

Община Хасково инвестира в бъдещето на спорта с проекти за обновление на училищните спортни площадки

В едно значимо начинание за развиването на детския и учебния спорт , Община Хасково разгласи сполучливото утвърждение на всички свои планови оферти за финансиране на спортни площадки и физкултурни салони . Средства по Програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските учебни заведения за интервала 2024-2027 г . ще бъдат ориентирани към реализацията на амбициозни планове в шест учебни заведения в общината .

Проектите обгръщат както построяването на нови, по този начин и главния ремонт на съществуващи спортни площадки, като по този метод се цели обезпечаването на съвременни и безвредни условия за спортуване на учениците. Училищата, които ще се възползват от тази самодейност, включват:

– Основно учебно заведение „ Христо Ботев “, с. Войводово
– Основно учебно заведение „ Любен Каравелов “, с. Узунджово
– Езикова гимназия „ Проф. доктор Асен Златаров “, гр. Хасково
– Професионална гимназия по дървообработване и строителство „ Цар Иван Асен ІІ “
– Основно учебно заведение „ Св. Климент Охридски “, гр. Хасково
– Основно учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “, гр. Хасково.

С обща стойност на финансирането от 784 295 лв. , плановете плануват рационализация на спортните площадки с обща повърхност от 6 365 кв/м. ОУ „ Никола Йонков Вапцаров “ ще получи средства в размер на 1 500 000 лв. за създаване на нов физкултурен салон, което ще способства за превръщането на учебното заведение в една от водещите просветителни бази в Хасково.

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев изрази своята наслада и самопризнание към екипа и шефовете на учебните заведения, които взаимно работиха по създаването и спечелването на тези значими за общността планове .

„ Това е доказателство, че работим в синхрон за богатството на децата на Хасково “, разяснява той, наблягайки уговорката на общината към подобряването на спортната инфраструктура и насърчаването на физическата интензивност измежду младежите.

Тези планове освен ще обогатят спортните благоприятни условия в Хасково, само че и ще допринесат за развиването на здрави и дейни генерации, наблягайки смисъла на спорта в просветителния развой . Община Хасково продължава да работи за основаването на стимулираща среда, където всеки възпитаник може да развива своите спортни умения и ползи в подобаващи и безвредни условия.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР