В една студена януарска сутрин пет жени се срещнаха на

...
В една студена януарска сутрин пет жени се срещнаха на
Коментари Харесай

Магазинчето за шоколад и мечти - една вкусна и очарователно сладка книга

В една студена януарска заран пет дами се срещнаха на една оксфордска уличка, обрамчена с шест остарели фенера и осем празни кашпи, в които през лятото цъфтяха и разпръскваха аромата си най-разкошните цветя на света. Тази мъничка павирана пресечка тръгваше от една от огромните търговски улици и постоянно оставаше незабелязана. Който обаче попаднеше на нея, откриваше доста повече от няколко магазинчета – а точно топлота, чувство за уют и откровена любезност...

Добре пристигнали още веднъж на „ Валери Лейн “!

Кийра обича това, което прави. В дребната си шоколатерия тя създава ръчно сладкарски произведения – домашните й бисквитки, шоколадовите бонбони и плодовете с кувертюр притеглят фенове на вкуснотийки на всякаква възраст. А постоянно и самата тя не може да устои на апетитните сладкиши. Но какво значение има? Тя не би се отказала от своята пристрастеност, пък и харесва извивките си. Но гаджето й Джордан, с който постоянно спорят, е на друго мнение.

За благополучие Кийра има правилни приятелки, които я поддържат и я харесват каквато е. Освен това в последно време един обаятелен клиент пазари все по-често в магазинчето за шоколад...

След занимателната и стопляща сърцето история от „ Магазинчето за чай и благополучие “ петте приятелки ви канят да си приготвите парче апетитен шоколад и още веднъж да се потопите във вълшебната „ Валери Лейн “!

 книга ИК " Хермес "

***

Рецепти от „ Шоколатерията на Кийра “

Остава към месец до Празника на любовта „ Свети Валентин “ и в случай че планирате да изненадате обичан човек или да зарадвате себе си с нещо шоколадово, ви предлагаме една вкусна рецепта от „ Магазинчето за шоколад и фантазии “. Още хрумвания за сладки изкушения, ви чакат измежду страниците на романа.

Бели сърца с портокал и макадамия

Съставки за към 30 бонбона:

75 мл сметана

300 г бял кувертюр

1 с. л. настъргана портокалова кора

1 шишенце портокалова есенция

50 г накълцани на ситно ядки макадамия

Затоплете сметаната в тенджера. Добавяйте последователно кувертюра и бъркайте, до момента в който се разтопи. Изсипете сместа в купа и охладете за два часа в хладилника. След това я разбийте с миксер до приемане на кремообразна консистенция. Добавете настърганата портокалова кора, есенцията и ядките. Напълнете пулверизатор и разпределете сместа в сърцевидни формички за бонбони. Оставете за един час в хладилника.

Кийра предлага да употребявате бял шоколад, само че бонбоните са превъзходни на усет и с млечен или леко горчив шоколад.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР