В една парламентарна република право на концепция за това, как

...
В една парламентарна република право на концепция за това, как
Коментари Харесай

Емилия Милчева: Влиянието на Борисов в партията леко намалява, Радев падна на нивото журналистически коментари

" В една парламентарна република право на идея за това, по какъв начин ще действат службите и надлежно да сменят ръководителите им имат депутатите. Това, което през днешния ден изяснява ген. Атанасов, е една остаряла концепция, в която има няколко прерогативи. Едното е, че в актуалния свят опцията на службите да обменят информация с единно управление ще спре до известна степен политическите поръчки към тях. То би било потребно и за нас като жители за националната ни сигурност ". Това съобщи пред БНР журналистът Емилия Милчева.

" Президентът отиде прекомерно надалеч. В началото на своя първи мандат той някак си изглеждаше по-симпатичен, когато подлагаше на критика в един даже по-философски проект, което отиваше повече на неговата служба. Със сегашните си реакции и рецензии, които насочи, пада на едно много по-ниско равнище на журналистически мнения. Не отива на президентската институция това, което приказва. Точно в тази обстановка ролята на президентската институция би трябвало да е напълно друга. Както знаем - идеална обстановка няма ", сподели още Милчева.

" Местните избори са най-голямото тестване пред ПП-ДБ с решението им да повдигнат общи претенденти. Много е сложен синхронът сред двете обединения. Това личи и при парламентарните избори, където съставянето на листи обаче е къде по-лесно, в сравнение с за локалния избор. От ГЕРБ обявиха, че ще имат претенденти във всичките 265 общини. От една страна въздействието на Борисов в партията леко отслабва, тъй като е зает с опцията и с вариантите за личното си политическо оцеляване. Той жертва доста ползи на партията предвид на своите персонални. Това основава неодобрение една огромна част от партийния актив, тъй като тези хора в продължение на няколко мандата са привикнали да получават всичко, каквото желаят. В последна сметка ГЕРБ държеше изпълнителната власт и продължава да държи и локалната. Ако желае да не настройва бизнес кръговете, Борисов би трябвало да резервира статуквото. Има кметове по места, които са одобрени. Аз не знам да вземем за пример дали има заслужен претендент, който може да измести Димитър Николов в Бургас? Най-голямото предизвикателство ще е пред ПП-ДБ и ще има квота в локалната власт. Ако не успее, много основни министри при ротацията ще бъдат заменени. Засега ГЕРБ и Движение за права и свободи имат своите замъци ", разяснява журналистът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР