В една от редките си публични прояви основателят и главен

...
В една от редките си публични прояви основателят и главен
Коментари Харесай

Шефът на Huawei: Никога не сме и няма да шпионираме за Китай

В една от редките си обществени прояви създателят и основен изпълнителен шеф на Huawei Technologies Жън Джънфей съобщи, че неговата компания в никакъв случай не е шпионирала за китайското държавно управление - и в никакъв случай няма да го направи, оповестява Associated Press.

Джънфей увери, че компанията му няма да се съобрази с настояванията на китайските управляващи да разкрие поверителна информация за задграничните си клиенти и техните информационни мрежи.

" Аз персонално в никакъв случай няма да навредя на ползите на клиентите ми, а аз и моята компания няма да приемем такива претенции ", безапелационен е предприемачът, който приказва по тематиката по време на полемика с задгранични публицисти в огромния кампус на Huawei в Шънджън.

 Заплаха ли е Huawei за сигурността на Европа?
Заплаха ли е Huawei за сигурността на Европа?

Някои подозират китайския колос в шпионаж, други мощно разчитат на продуктите и услугите му

Това е първият му обществен отговор на обвиняванията, че компанията му се управлява от ръководещата комунистическа партия и се употребява, с цел да улесни шпионските действия на Китай.

Жън Джънфей твърди, че нито той, нито компанията в миналото са получавали държавно искане за " непозволена информация " за никого.

Създателят на Huawei споделя, че китайските управляващи ще би трябвало да " заведат правосъдни каузи " против компанията, защото тя отхвърли такова искане.

 Полша желае възбрана на Huawei в страните от Европейски Съюз и НАТО
Полша желае възбрана на Huawei в страните от Европейски Съюз и НАТО

Двата съюза би трябвало да заемат обща позиция, счита вътрешният министър

Думите на Джънфей идват в миг, когато телекомуникационният колос е в най-дълбоката си рецесия от години след ареста на Мън и защото от ден на ден страни издават ограничавания за потреблението на оборудването му и заплашват да попречат на достъпа му до международните пазари.

Предприемачът признава, че задържаната му щерка Мън Ванджоу (която е финансов шеф на Huawei) му липсва, само че счита, че справедливостта ще спечелва.

Мън бе арестувана на 1 декември във Ванкувър по искане на американски управляващи, които я упрекват, че скрито управлява бизнеса на компанията с Иран. Тя отхвърля обвиняванията.

 Съединени американски щати готви нова възбрана за ZTE и Huawei
Тръмп се готви да изхвърли ZTE и Huawei от Съединени американски щати

Блокирането на бизнеса на двете компании ще е удар по операторите в селските региони

Huawei, най-големият международен снабдител на мрежово съоръжение, употребявано от телефонни и интернет компании, твърди, че е благосъстоятелност на чиновниците си. Джънфей е безапелационен, че нито едно държавно дружество или различен вложител, който не е сегашен или някогашен чиновник, не има и " един цент от акциите на Huawei ".

74-годишният създател на компанията, който е някогашен инженер от китайската войска, декларира, че Huawei няма научноизследователско съдействие с военните. Той твърди, че компанията няма и особено поделение за военни продажби и не е осведомен китайските военни да са купували цивилни технологии от Huawei.

Джънфей назовава американския държавен глава Доналд Тръмп " популярен президент " и твърди, че компанията му се подчинява на закона, в това число и на комерсиалните наказания, във всяка страна, в която работи.

 Норвегия обмисля дали да изключи Huawei от построяването на 5G мрежата си
Още една европейска страна се готви да отхвърли Huawei

Ако управляващите в Осло забранят китайската компания, телекомите Telenor и Telia ще би трябвало да се съобразят
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР