В една нелека кампания, с качествени кандидати, с упорит труд,

...
В една нелека кампания, с качествени кандидати, с упорит труд,
Коментари Харесай

Сглобката държи като заложник цял един народ

" В една нелека акция, с качествени претенденти, с твърдоглав труд, с доста срещи с хората, успяхме да повишихме броя на кметовете, гласовете за Българска социалистическа партия и за листите. Това е  самопризнание от хората за дългогодишната ни поредна политика, както на национално, по този начин и на локално равнище ",  съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Плевен на среща с новоизбраните кметове и съветници от партията. В нея участваха представители на локалната власт от Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Враца, Монтана и Видин.
" Сред нас са кметове с по няколко мандата опит и са емблема освен за Българска социалистическа партия, само че и образец за ръководство на община в цяла България. Сред нас има и доста млади сътрудници. Вярвам, че дружно, опитните и младите, ще постигнете положителни резултати, а ние, националнато управление и ПГ " Българска социалистическа партия за България ", сме с вас ", разясни Нинова.
Тя напомни, че сега се разисква бюджета за 2024 година и 3-годишната планирана рамка. Държавата се намира в безпорядък и негов катализатор е държавното управление. Единствената власт, която сега дава сигурност, предвидимост и  предсказуемост са кметовете и общинските съветници. Вие имате голямата отговорност да сте поръчител, че хората ще живеят по-добре. Особено в тези времена, когато цената на природния газ се усилва с близо 8%, водата се подвига в някои общини в пъти. Това не е ангажимент на кметовете, само че нашите избраници би трябвало да развиват обществената община - такава, каквато доста от вас към този момент са наложили на доста места. Знаем какъв брой е мъчно да си вържете бюджетите,  когато властта ви трансферира нови отговорности, без да ви обезпечи финансово. Опитайте да не вдигате локалните налози и такси, тъй като хората няма да могат да устоят ", прикани Нинова.
" Някои споделиха, че Българска социалистическа партия взема завоя към националистически партии при съдването на общия съюз. " Възраждане " извикаха от парламентарната естрада, че не можем да вършим патриотични обединявания без тях. " Левицата " скочи за какво не сме ги поканили. ПЕС ни размаха пръст, че може да ни изключат. А защо става дума? Първо, в нашите партийни документи съществува думата " национализъм ". " Възраждане " не са в този съюз, тъй като са националисти. " Левицата " не са поканени, тъй като на доста места работиха против нас. Поканени са единствено тези партии, с които работихме добре и показахме резултати. ПЕС, която почитаме, пуснаха обществено писмо със опасност към Българска социалистическа партия, в която няма и една вярна дума - нито " Атака " е в този съюз, нито Николай Малинов. Ние желаеме България с изправено чело в Европейски Съюз като пълноправен член да пази националния си интерес ", изясни Нинова.
" Сглобката ще пристъпи до края на декември до смяна на Конституцията. Никой не знае какво ще бъде препоръчано. Самите ръководещи са в изострен конфликт между тях какво да се случи в правосъдната система. Примирието в сглобката е единствено краткотрайно и още веднъж ще избухне раздор около конституционните промени ", предизвести Нинова.
" Българска социалистическа партия не поддържа смяната на Конституцията в този тип, в който я предложиха. Не поддържаме двойното поданство на висши държавници, нито правосъдната промяна на ПП-ДБ. Разумното, което би трябвало да се случи, е президентът Румен Радев да извади своя план за Конституция, да сложим всички оферти на масата и рационално и отговорно да беседваме. Единственото място, където това може да се случи, институционално и да има тежест, е КСНС. Президентската институция би трябвало в подобен тежък миг за страната да сплотява, да събира, да търси общото решение за излизане от тези рецесии ", счита Нинова.
" Въпросът за Конституцията е значим и поради това, че той е евентуално въпрос за бъдещето на сглобката. Те се събраха и поканиха Движение за права и свободи сякаш за конституционно болшинство, за Шенген и за еврозоната, която се отдалечава с тези стопански и финансови макропоказатели. Ако и конституционната промяна забоксува, то тази сглобка е изцяло изпразнена от наличие и просто държи като пленник цялостен един народ поради ползите си и разпределянето на порциите ", изясни Нинова.
" Винаги, когато едно ръководство изпадне в рецесия и вижда края си, изважда опорката, че няма опция. Това е просто опрощение. Винаги има опция. Имайте самочувствието, че Българска социалистическа партия е тази опция. На локалните избори това към този момент се видя и хората ни поддържаха с повече гласове. Ние можем да я покажем, тъй като не се поддадохме, не се продадохме и не изневерихме на нашите гласоподаватели ", безапелационна е Нинова.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР