В една малка сладкарница някога работело бедно момиче. Младата жена

...
В една малка сладкарница някога работело бедно момиче. Младата жена
Коментари Харесай

Притча за прибързаните изводи

В една дребна сладкарница в миналото работело оскъдно момиче. Младата жена сервирала в заведението и въпреки доста да се стараела, в никакъв случай не получавала бакшиш. Това постоянно я натъжавало, само че си давала сметка, че времената са сложни и хората нямат огромни благоприятни условия.

Веднъж в сладкарницата пристигнал грациозен мъж, който паркирал скъпата си кола начело. Момичето незабавно си помислило, че той ще си купи от най-скъпите торти. Мъжът обаче се разровил в портфейла си и запитал:

- Колко коства най-евтината шоколадова торта?

- 1, 50 лева, дала отговор младата жена, като вътрешно си споделила, че богатите хора са най-алчни и стиснати.

Тя сервирала тортата на клиента и се върнала зад бара.

Мъжът изял десерта, оставил пари на масата, сбогувал се и си тръгнал.

Когато сервитьорката отишла да вземе чинията му, видяла, че той е оставил 20 лева за сметката. Тогава съжалила, че преждевременно си е помислила толкоз неприятни неща са клиента.

Притчата ни учи да не прибързваме с изводите и усещанията. Нека не съдим индивида единствено по дейностите му, а се опитаме да узнаем и с каква цел е дадената постъпка. Притча за прибързаните заключения ни приканва още да дадем късмет на хората да се разкрият изцяло пред нас, а не да им лепим етикети преждевременно. Това е доста скъпа поука!

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР