В един перфектен свят бихме могли да ядем толкова сладкиши,

...
В един перфектен свят бихме могли да ядем толкова сладкиши,
Коментари Харесай

Според невролог: 5 неща, които се случват с мозъка ви, когато спрете захарта


В един съвършен свят бихме могли да ядем толкоз сладкиши, колкото си желаяме – когато пожелаем – освен това без никакви последици за здравето. В реалност обаче знаем, че това просто не е допустимо.

Въпреки че бихме желали да приключваме всяко ядене с торта или чийзкейк, всички сме наясно с неподходящите резултати от несъразмерната консумация на захар.
 Защо захарта ни състарява и по какъв начин да спрем пагубното ѝ влияние  Защо захарта ни състарява и по какъв начин да спрем пагубното ѝ влияние  Защо захарта ни състарява и по какъв начин да спрем пагубното ѝ влияние  Защо захарта ни състарява и по какъв начин да спрем пагубното ѝ влияние
Все отново не трябва да изпадаме в крайности и всеки, стига здравословното положение да му разрешава, може понякога да се глези с някое сладко прелъщение.

От уеб страницата purewow.com се свързаха с невролога доктор Никол Авена, специалист в региона на пристрастяването към храната, с цел да научим какво се случва с мозъка ни, когато ядем по-малко захар.
 10 метода да успехите зависимостта от захарта  10 метода да успехите зависимостта от захарта  10 метода да успехите зависимостта от захарта  10 метода да успехите зависимостта от захарта
Д-р Авена признава, че макар че е мъчно да се устои на сладките лакомства, изключително тъй като те доставят незабавно задоволство, намаляването на добавената захар може да докара до забележителни промени в мозъка ви.

 жена захар iStock

Първата стъпка за това е да си дадете сметка къде се крие захарта – което може да бъде мъчно, тъй като не постоянно е явно. Много храни, които наподобяват здравословни, са скрито напълнени със захар.

► 

„ Започнете с четене на етикетите и идентифициране на скритите захари в модифицираните храни и питиета “, поучава неврологът. „ Като знаете какво влагате в тялото си, можете да извършите по-информиран избор и последователно да намалите приема на захар. “
 4 рискови свойства на захарта, за които не сме подозирали  4 рискови свойства на захарта, за които не сме подозирали  4 рискови свойства на захарта, за които не сме подозирали  4 рискови свойства на захарта, за които не сме подозирали
Също по този начин експертите поучават да намалите количеството захар в диетата си умерено и последователно. Започнете с понижаване на сладките закуски и десерти и последователно ги заменете с по-здравословни други възможности като плодове, ядки или черен шоколад.

Именно въвеждането на хранителни заместители е най-важно, тъй като здравословното хранене не би трябвало да е скучно. Докато намалявате приема на захар, пробвайте да експериментирате с хранителни други възможности, без значение дали това значи да замените содата с газирана вода или да изберете парче плод вместо бонбон.

Д-р Авена прибавя, че яденето на питателни зеленчуци без скорбяла като домати и краставици ще поддържа здравословни равнища на кръвната захар и може да ви помогне да избегнете острата потребност от захар.

А какво тъкмо се случва с мозъка, страстите и настроението ви, когато решите да намалите приема на захар, разберете в галерията:
 5 неща, които се случват с мозъка ви, в случай че спрете захарта  5 неща, които се случват с мозъка ви, в случай че спрете захарта  5 неща, които се случват с мозъка ви, в случай че спрете захарта  5 неща, които се случват с мозъка ви, в случай че спрете захарта
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР