В два участъка в Градския парк започна обновяване на растителността.

...
В два участъка в Градския парк започна обновяване на растителността.
Коментари Харесай

Обновяване в Градския парк на Разград

В два сектора в Градския парк стартира възобновяване на растителността. Работници на Оперативна програма “Паркстрой “ са ангажирани с тази активност.

В подножието на Пантеона се разчиства почвопокривна растителност, неподдържана от години и обхванала огромни площи от пътеките към монумента. Разчистването се прави с бобкат и ръчно, като се отбелязват и местата, където е имало осветителни тела. Предвижда се да се разчистят коренищата на към 30 см. дълбочина, а мястото – към 400 кв.м. – да бъде затревено и зацветено с рози. Ще се възвърне осветлението, ще се обезпечи и капково поливане. Дейностите по почистване и слагане на нова пръст се чака да продължат 2 месеца, след което ландшафтен проектант ще предложи решение за възобновяване на растителността.

В региона на кръчма „ Лятно кино “ по самодейност на притежателя на заведението и с финансово застраховане от негова страна също ще бъде актуализирана растителността. Дейностите се правят от служащи в Оперативна програма “Паркстрой “. Около детската площадка те започнаха през днешния ден премахването на 15 маркирани сухи дървета, които основават предпоставки за произшествия с минувачите и играещите там деца. В разрешението за унищожаване на дърветата е указано да се извърши обезщетително озеленяване със 75 броя широколистни дървета в прилежащите зелени площи. Дърветата, които ще са от по-нискостеблени типове, съобразено с близостта до детска площадка, ще бъдат засадени в същия регион в посока оградата на Градския колодрум. Около детската площадка ще бъде завършена градинка с райграс и цветна леха с поливна система.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР