В два отделни инцидента от неделя насам руските военни изтребители

...
В два отделни инцидента от неделя насам руските военни изтребители
Коментари Харесай

В САЩ предлагат руските олигарси да плащат за американски дронове повредени от Русия

В два обособени случая от неделя насам съветските военни изтребители са развалили американски военни дронове MQ-9 Reaper, настоящи над Сирия , като са пуснали ракети по траекторията им. Един дрон е получил щета на крилото си. Другият претърпя огромни вреди по витлото. Като се има поради, че тези дронове костват 20-30 милиона $ всеки, сметката за ремонт евентуално ще бъде забележителна, написа Том Роган за The Washington Examiner.

Инцидентите с дрон идват, когато Русия ескалира дразненето против въздушните и сухопътните сили на Съединени американски щати в Сирия . Русия от дълго време се стреми да изгони американските военни сили, пробвайки се да обезпечи своето преобладаващо въздействие там. Но макар че американската войска направи неотдавнашно демонстративно изпращане на стелт изтребители F-22 и F-35 в района, наподобява, че не е направила нищо в отговор на тези офанзиви.

Тази липса на отговор евентуално е, тъй като администрацията на Байдън е разпоредила политика за липса на реакция при произшествия, включващи безпилотни самолети . Това се вписва в толерантността на Белия дом към съветската експанзия против американски дронове над Черно море . Както предвиждах, в никакъв случай няма да е задоволително да се възпира Русия в Сирия просто посредством стартиране на изказвания в пресата за разполагането на F-22. Русия почита практиката на разрешаване, а не нейните искания.

The Washington Examiner попита Централното командване на американската войска за какво не е разположило изтребители, с цел да ескортират MQ-9 , когато съветски самолети се доближават. Командването не отговори съответно, а вместо това ме насочи към своя съставен елемент от Военновъздушни сили. Компонентът на Военновъздушни сили не отговори. Все отново сходна задача за конвой би трябвало да е относително лесна задача, като се има поради, че Съединени американски щати разполагат с цялостна сензорна информация за местоположението на съветските самолети от момента, в който излетят от базите си досега, в който кацнат. Стратегията за конвой на изтребители е тази, която Англия сполучливо употребява против Русия в Черно море.

Това е доста рискова игра да се разреши на Русия да има вяра, че може да нападна американските сили без ответен удар . Това значи да подхранвате най-лошите импулси на съветската душeвност на сигурността. Това прави руснаците по-вероятно, а не по-малко, да нападат пилотирани самолети на Съединени американски щати или наземни позиции.

И въпреки всичко, даже в случай че Съединени американски щати не желаят да отговорят със мощ на тези офанзиви, то би трябвало да накара Русия да заплати за вредите, които е предизвикала.

Има задоволително пътища, откъдето могат да бъдат открити средства за ремонт. Може да се подхващат дейности, в сходство с нови дейности на Конгреса, в случай че е належащо, за продажба на активи, конфискувани от съветски олигарси . Съединени американски щати да вземем за пример конфискуваха яхта за 300 милиона $, принадлежаща на приятеля на Владимир Путин/Рамзан Кадиров, Сюлейман Керимов. Продажбата на яхтата на 60% от нейната стойност би платила най-малко 5 MQ-9, които би трябвало да бъдат ремонтирани или закупени нови. Това би насърчило Русия да обмисли дали бъдещи офанзиви, както нагледно, по този начин и безусловно, ще си костват.

Ще има второстепенно преимущество от потреблението на олигархични активи за заплащане на ремонт на дронове . А точно, че това ще помогне да се употребяват пукнатините сред Путин и неговата финансова база. Това също би вбесило и извадило олигарсите от равновесие , като ги освободи от концепцията, че активите им ще бъдат върнати, откакто бъде контрактувано спокойно съглашение за финален статут на Украйна. По този метод това ловко, само че индиректно би оказала напън върху Кремъл.

През февруари 2018 година Русия употребява своите наемници от групата Вагнер , с цел да извърши недобре преценена офанзива против военна позиция на Съединени американски щати в Сирия . Резултатът беше заповедта на тогавашния министър на защитата Джим Матис да " унищожи " силите на Вагнер с въздушни удари , причинявайки десетки смъртни случаи. Следователно за администрацията на Байдън финансовият отговор тук би трябвало да е просто детска игра .
 Руски изтребител стреля с ракети по американски дрон над Сирия
Руски изтребител стреля с ракети по американски дрон над Сирия

Увредено е витлото на машината
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР