В допълнение към плановете за придобиване на френски изтребители Rafale,

...
В допълнение към плановете за придобиване на френски изтребители Rafale,
Коментари Харесай

Сърбия намери алтернатива на руските изтребители

В допълнение към проектите за придобиване на френски изтребители Rafale, Сърбия също по този начин обмисля закупуването на 118 американски военни джипове Humvee, сподели Вучич. Освен това Белград закупи дронове и ракети от Китай.

Сърбия остава в подготвеност да закупи изтребители Rafale от френската Dassault, само че също по този начин обмисля закупуването на авиационни оръжия от други страни, сподели сръбският президент Александър Вучич в изявление за Ройтерс.

Той съобщи, че Белград разисква както цените на бойните самолети с френската страна, по този начин и цената на съответните оръжия с други. Също по този начин в договарянията с Франция се разисква видът ракети, които могат да бъдат употребявани на тези изтребители, добави Вучич. Париж не би желал да продаде своята ракета въздух-въздух Meteor на страна отвън НАТО, сподели той.

Вучич сподели още, че закупуването на самолети Rafale " ще направи Сърбия друга страна и доста по-голяма мощ ". Сръбският президент назова финансирането един от проблемите на обсъжданата договорка. Преди това той оцени покупката на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР