В добро състояние са двете деца, пострадали в тежката ,

...
В добро състояние са двете деца, пострадали в тежката ,
Коментари Харесай

Добро е състоянието на пострадалите на Тракия деца, които се транспортират към Сърбия

В положително положение са двете деца, потърпевши в тежката, които се транспортират от. Това стана ясно на брифинг служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев след качването на децата на сръбски медицински хеликоптери на летище " София ".

Меджидиев увери, че няма заплаха за живота им и положението им разрешава транпортирането им.

По думите му децата ще се усещат по-добре на тяхна територия.

" Екипите, които ги доведоха дотук, приказвах при настаняването в хеликоптерите, че всичко е наред с децата, уточни той.

" Говорих и със сръбските екипи, които посрещнаха децата, те също са спокойни ", добави здравният министър.

Той сподели още, че към 12:30 ч. децата към този момент ще бъдат в Белград.
 Властите ни са в непрестанен контакт със сръбските след злополуката с рейс на Автомагистрала
Властите ни са в непрестанен контакт със сръбските след злополуката с рейс на Автомагистрала " Тракия "

Собственикът на авариралия рейс има над 99 акта за съществени нарушени

" Детето, което е с фрактурите на таза, с фрактурите на бедрото, с контузионния бял дроб - множеството оперативни намеси са осъществени ", съобщи Меджидиев. По думите му експертите в Пирогов са си свършили работата съвършено. Едното дете е оперирано три пъти до момента, като положението му с всеки минал ден се усъвършенства. Прогнозата и за двете деца е добра.

" Състоянието на възрастните също е положително . Човека с ампутираният крайник може би ще го задържим малко повече до момента в който се правят превръзките и постоперативната активност, с цел да можем и него да го предадем без риск от инфекции и спомагателни затруднения ", уточни Меджидиев.

" Остават три дечица, които са в доста положително положение в старозагорската болница ", осведоми той. Асен Меджидиев заяви също, че ще обезпечи транспорт и ще приказва с министъра на превоза за образуване на кулоар на следващия ден, който ще бъде конвоиран от Министерство на вътрешните работи, с цел да бъдат приведени и те на сръбска територия .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР