В добро настроение Франс Тимерманс гласува на изборите за Европейски

...
В добро настроение Франс Тимерманс гласува на изборите за Европейски
Коментари Харесай

Гласувах за себе си, обяви един от основните кандидати за лидер на ЕК

В положително въодушевление Франс Тимерманс гласоподава на изборите за Европейски парламент тази заран.

" Ще би трябвало да мисля за това ", пошегува се претендентът на социалистите за ръководител на Европейската комисия преди да влезе в изборната секция в учебното заведение Bernardinuscollege в град Херлен, където е приключил, съобщи " Политико ".

Тимерманс, облечен със сиво сако и розова риза, дойде в секцията пешком. След като беседва с дамите в секцията, той влезе и пусна бюлетината, с което постави завършек на траялата няколко месеца предизборна акция.

Днес холандците и британците първи гласоподават на изборите за Европейски парламент, които ще продължат до неделя вечерта.

Много възпитаници в остарялото учебно заведение на Тимерманс през днешния ден вземат финалния си изпит и някогашният външен министър на Холандия е изправен пред миг, който може да промени живота му. В момента Тимерманс е заместник-председател на Европейската комисия. Той се надява да оглави Комисията след изборите.

" За първи път гласувах за себе си, в никакъв случай не съм го правил. В множеството случаи гласоподавам за първата жена в листата, само че през днешния ден, по едни или други аргументи, аз непринудено сложих кръстче до името си ", разкри холандският политик.

Неговата Партия на труда се нуждае от всеки глас. Според прогнози на " Политико " партията ще завоюва единствено три места в Европейския парламент, макар че някои локални социологически изследвания й дават пет места.

Като водещ претендент на европейските социалисти, както и на Партията на труда, Тимерманс се безпокои освен за резултатите в Холандия, само че и във всички останали страни членки на Европейски Съюз. Проучванията демонстрират, че социалистите ще бъдат втори на Стария континент, а успеха ще е за дясноцентристката Европейска национална партия, чиято акция се води от германеца Манфред Вебер.

" Мисля, че е доста непредсказуемо. Мисля, че консерваторите и социалдемократите са с изравнени позиции. Ще забележим. Зависи от изборната интензивност, зависи от желанието да се излезе и да се гласоподава. До неделя вечерта ще знаем ", счита той.

Тимерманс разкри, че в случай че стане ръководител на Европейската комисия, главният му приоритет ще е битка с климатичните промени.

" Няма нищо по-важно от битката с климатичната рецесия. Всичко останало е обвързвано с този проблем ", има вяра холандският политик. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР