В дни на епидемия и глобална криза, много хора започнаха

...
В дни на епидемия и глобална криза, много хора започнаха
Коментари Харесай

10 филма за вируси, които промениха света

В дни на зараза и световна рецесия, доста хора започнаха да се интересуват от ден на ден и повече от вирусите .
Огромен брой хора си седят по през целия ден у дома и гледат филми, сериали и разнообразни телевизонни излъчвания. Засили се и търсенето на филми за вируси, които бяхме позабравили през годините.
Ето няколко оферти, които да гледате, ако се интересувате от подобен вид филми.
Най-известните филми за вируси
Зараза (Outbreak) - Съединени американски щати, 1995
В Заир, в долината на река Мотаба, се появява гибелен вирус. Заразените от него умират от мъчителна гибел за доста къс интервал. За да спрат болестта военните унищожават цяло населено място като го опожаряват… 27 години по-късно, през 1994 година, вирусът се появява още веднъж и е пренесен в Съединени американски щати посредством инфектирана маймуна… Полк.
Сам Даниелс, занимаващ се с вируса, схваща, че военните прикриват значима информация като се базират на Националната сигурност. Полковникът е заставен да се изправи против военните, с цел да спре страховитата болест...



Заразяване (Contagion) - Съединени американски щати, ОАЕ, 2011
Екшън трилърът на Содърбърг се върти към опасността от разпространяването на смъртоносна болест по целия свят. Докато епидемията придобива все по-застрашителни размери, международната здравна общественост се надпреварва с времето, с цел да открие лекарство и да управлява суматохата, която се популяризира по-бързо от самия вирус.
В същото време елементарните хора се пробват да оцеляват на фона на разпадането на цялото общество. Група доктори от Световната здравна организация и Американския център за попречване на болесттите наблюдава произхода на вируса до Хонг Конг и стартира работата по изработването на лекарство, до момента в който се бори против подправените клюки и суматохата измежду популацията.

Вирус (Virus) - Съединени американски щати, 1999
 Влекачът “Морска звезда ” се озовава неопитен в жестока стихия и постепенно потъва, а екипажът, воден от капитан Евъртън, се избавя, като се трансферира на различен транспортен съд. Това се оказва съветски проучвателен транспортен съд, пълнен с високотехнологична електроника… и напълно запустял. Екипажът на “Морска звезда ”, който включва лудата глава Кели Фостър и Стив Бейкър, скоро открива, че не е самичък и научава каква е била ужасяващата орис на първия екипаж.
Плавателният съд е превзет от енергийна извънземна форма на живот, способна на основава тела от човешка тъкан толкоз елементарно, колкото електронни елементи. Странната форма на живот желае да се засели на планетата Земя, само че първо би трябвало да се отърве от вируса, който я инфектира и може да я убие – индивидът.

12-те най-смъртоносни вируса в историята
Влак до Пусан (Train to Busan) - Южна Корея, 2016
„ Train to Busan “ е зомби хорър-трилър, който споделя за група хора, борещи се за оцеляване след експлоадирането на зараза, която трансформира инфектираните в зомбита, и тяхното оцеляващо пътешестване до пристанищния град Пусан…

Децата на хората (Children Of Men) - Англия, Съединени американски щати, Япония, 2006
" Децата на хората " изследва свят, единствено едно потомство след нашето, който е потопен в безредица и безпорядък. В годината 2027, откакто дамите от години не могат да раждат, едвам 18-годишен умира най-младият човек на Земята. Човечеството губи всяка вяра за бъдеще.
Бивш деятел научава за млада чернокожа жена, забременяла като по знамение, и се заема с тежката задача да резервира живота й и бъдещето на планетата. Надеждата е дребна, само че както сме научени да имаме вяра, точно тя умира последна. Дори след последния човек...

Горещи тела (Warm Bodies) - Съединени американски щати, 2013
Действието на лентата с Никълъс Холт и Тереза Палмър, описвана от основателите си като “зомби-романс ”, е разположено в бъдещето, а сюжета споделя за зомбито “R ”, което за разлика от всички останали “живи мъртъвци ” които бродят по Земята, има фантазии и богато въображение. “R ” изпитва мощни и неподправени усеща към красивата Джули Гриджио (приятелката на една от неговите жертви), която за негово страдание не е зомби, а живо човешко създание.
10 неща, които да вършим у дома по време на Коронавирус
Но без значение от големите разлики сред двамата, “R ” взема решение да бди ежедневно над Джули и да я защищава от евентуални офанзиви на гладни зомбита. С тези свои дейности, той дава началото на непредвидена и необяснима промяна, която в последна сметка може да го трансформира още веднъж в човек.

12 маймуни (Twelve Monkeys) - Съединени американски щати, 1995
Между здравия разсъдък и лудостта, фантазията и действителността, предишното и бъдещето се ражда това премеждие оттатък въображението. Брус Уилис, Маделин Стоу и Брад Пит са звездите в брилянтния научнофантастичен шедьовър...Неизвестен гибелен вирус е унищожил 5 милиарда души през 1996. През 2035 година е оживяло единствено 1 % от популацията и е насила да живее подземен.
Осъденият нарушител Джеймс Коул приема насилствено да бъде изпратен обратно във времето до 1996 година, с цел да събере информация за произхода на епидемията, разпръсната от тайнствената „ Армия на 12-те маймуни ”. Целта му е да открие вируса преди да е мутирал и учените на бъдещето да го проучат. За страдание, Коул е изпратен в 1990 – 6 години по-рано и е затворен в лудница, където се среща с психиатърката Катрин Райли и психичноболния наследник на фамозен академик експерт по вирусите.

Щамът Андромеда (The Andromeda Strain) - Съединени американски щати, 1971
 Началото на план „ Уайлдфайър " е положено след събитие от изключителна значимост - автоматизиран спътник пада край затънтено градче нейде из Аризона. И единствено часове по-късно градът е мъртъв. Незабавно е мобилизирана цялата американска научна и здравна общественост, стартират проучвания в свръхсекретна лаборатория на пет етажа подземен, в пустинята Невада.
В условия на невиждана яловост и цялостна изолираност от външния свят, заобиколени от най-мощните компютри в света, четирима учени се пробват да предотвратят опасността от международна зараза. Ако не съумеят, очакван е „ Див огън " - нуклеарният заряд под краката им ще „ почисти " всичко... Таймерът е включен.

28 дни по-късно (28 Days Later) - Англия, 2002
Активисти, борещи се за правата на животните, пускат на независимост шимпанзе, инфектирано с генетично основана чума. 28 дни по-късно Джим се пробужда от кома в лондонска болница и открива, че градът е зарязан и в него вилнеят единствено свирепите банди на " инфектираните " …

Z-та международна война (World War Z) - Съединени американски щати, 2013
Филм основан по книгата на Макс Брукс, изпълнен с смут и зомби болест. Историята във филмовата продукция визира служителя на Организация на обединените нации Гери Лейн, основната роля е в осъществяване на Брад Пит, който прекосява света правейки конкуренция с времето, с цел да спре зомби пандемия, която е достигнала до армии и държавни управления и заплашва да унищожи самото човечество.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР