В днешно време всеки иска да има добра интернет връзка,

...
В днешно време всеки иска да има добра интернет връзка,
Коментари Харесай

5 лесни начина да подобрим интернет връзката си у дома

В днешно време всеки желае да има добра интернет връзка, където и да е.

Въпреки че покритието на мобилните мрежи се усъвършенства всекидневно, скоростта към момента е проблем, изключително за хората, които живеят в извънградски региони, където сигналът не е толкоз добър.

Може би множеството от вас знаят, че Wi-Fi вълните на процедура съставляват радиовълни. Просто са прекомерно къси. Обикновено към 12 см. За съпоставяне – AM радио вълните доближават стотици метри дължина. Колкото повече се отдалечават от рутера, толкоз повече отслабват. Пък и постоянно се всмукват или блокират от предметите в близост. Затова методът, по който позиционирате рутера, значително ще дефинира и силата на вашия интернет вкъщи.

Какво можете да извършите?

1. Поставете вашия рутер на централно и намерено място , защото той разпръсква сигнала на равни вълни във всички направления. 

2. Не го оставяйте на земята. Сигналът не може да проникне през някои от детайлите на пода, като да вземем за пример земя, бетон или цимент. Повечето рутери са направени по този начин, че разпръскват сигнала леко надолу. С други думи - вълните отиват към мазето ви, без да има действителна причина за това.

3. Дръжте го надалеч от друга техника. Голяма част от електрониката ви може да смущава сигнала на рутера. Например тв приемници, компютри и какво ли още не.

4. Насочете антените (ако са две) в разнообразни направления.  В идеалния случай едната може да е отвесно ситуирана, а другата - хоризонтално. Устройствата действат най-добре, когато техните вътрешни антени са паралелни по отношение на тези на рутера. Затова множеството антени в преносимите компютри са хоризонтално ситуирани. Но в случай че употребявате смарт телефон или таблет, всичко зависи от метода, по който го държите. Именно заради тази причина ще се подсигурите напълно, в случай че едната антена на рутера е във отвесно състояние, а другата – в хоризонтално.  

5. Измерете силата на сигнала и вижте кое тъкмо му пречи. Налични са голям брой мобилни приложения, които ще ви оказват помощ. Например Wi-Fi SweetSpots, налично както за iOS, по този начин и за Android. 

Успех!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР