В днешно време се правят какви ли не опити да

...
В днешно време се правят какви ли не опити да
Коментари Харесай

Европейският град, който ще сложи соларни навеси над гробището

В днешно време се вършат какви ли не опити да бъде употребена светлината и топлината на слънчевите лъчи, с цел да се направи съществуването ни по-малко застрашаващо природата.

Много хора инсталират в домовете си слънчеви панели, с цел да намлят сметките си за електричество, а същото се прави и в огромните градове със спирките на градския превоз да вземем за пример.

Е, в едно малко френско градче са решили да работят по-малко по-необичаен метод. В Сан-Жоаким, който се намира в област Пеи дьо ла Лоар, където се намират градове като Нант и Льо Авър, са решили да сложат специфичните навеси със слънчеви панели в гробището на града.
 Снимка 657215

Според Electrek, въпросните навеси ще покрият целият гробищен парк на градчето, а посредством слънчевите панели ще бъде подсигурено електричеството на всички 4000 поданици на града. Проектът би трябвало да бъде пуснат в употреба през лятото на 2025 година

Освен обезпечаването на сила и сянка, слънчевите навеси ще събират дъждовна вода, която ще бъде употребена в близкия състезателен комплекс. По този метод ще бъдат избегнати и наводнения в гробището.

Ерик Букер, който е президент на Brier`energie, една от фирмите, наела се с плана, споделя пред pv magazine France, че навесите ще обгръщат повърхност от към 8000 кв.м., а върху тях ще са ситуирани 5000 слънчеви панела. Проектът ще е на стойност 3.35 милиона евро и ще бъде финансиран от общината.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР