В днешно време почти всеки един от нас има в

...
В днешно време почти всеки един от нас има в
Коментари Харесай

WiFi връзката е бавна? Трик, с който да увеличите скоростта на интернета

В днешно време съвсем всеки един от нас има в дома си рутер и безжична връзка, която разрешава на преносими компютри, компютри, смарт телефони и всевъзможни смарт устройства да се свързват към интернет.
Не постоянно обаче сме удовлетворени от качеството на интернета, обаче постоянно съществуват разновидности да се подбори и усили скоростта на WiFi-връзката, посредством незначителни промени в конфигурацията или посредством промяната на някое от устройствата в цялата връзка.
В публикацията, която предлагаме на вашето внимание през днешния ден, няма да видите някакви вълшебни трикове, а напълно банален и верен метод да настройте по-добре вашата WiFi интернет връзка, с цел да може да я ползвате в нейния цялостен капацитет и да отстраните наличните проблеми с продуктивността, които надали бихте забелязали.
Например, може да имате фантастично бързa интернет връзка, а да се окаже, че вашият компютър се намира прекомерно надалеч от рутера и неприятният сигнал води до големи забавяния, или маршрутизаторът да е доста остарял и да има потребност от замяна.
 Активни консуматори: Не купувайте по интернет уреди, предпазващи от Covid-19 " Активни консуматори ": Не купувайте по интернет уреди, предпазващи от Covid-19
„ Започнахме проучване на дезинфектантите, какво е тяхното качество, като би трябвало да кажем, че мокрите кърпи не могат да играят та...
Друг механически проблем са неприятните настройки на самият рутер, които в никакъв случай не са усъвършенствани по дифолт, за настоящата обстановка.
Качеството на сигнала, които изпраща рутера, дефинира WiFi скоростта. Естествено, колкото сме по-близо до устройството, толкоз по-силен сигнал получаваме и противоположното. Трябва да се вземе поради, че с изключение на дистанцията, спънки могат да бъдат мебелите и стените, които се намират в жилището. Възможно е и съществуването единствено на един рутер, да не може да обезпечи покритие за цялата повърхност. 
Един превъзходен метод за увеличаване на сигнала, без да има потребност да харчите пари за други и по-скъпи устройства, е с фолио или нормално кенче . За задачата ви е нужно едно само кенче от бира да вземем за пример. Направете следното:
Изрежете горната част и дъното на кенчето, само че не по цялата обиколка до цялостно ампутиране, а оставете към 3 см. След това го разрежете по дължина с цел да получите две идентични елементи в U-образна форма. Сега сложете модифицираното към този момент кенче върху антената на рутера през отвора в горната част по метод, че необятната част от буквата U, да бъде ориентирана към пространството на жилището. Ако рутера е с повече от една антена, направете същото упражнение и с нея. Експерти считат, че тази конфигурация е способна да усили сигнала, и той ще бъде ориентиран тъкмо там, където е нужен - вътре в самия апартамент, без да има приключване на сигнала в зона, където няма да има потребност от него.
Алуминиевото фолио ще ви послужи по същия метод - неговата функционалност е сходна на тази на биреното кенче.
 За първи път в България – оптичен интернет със скорост до 10Gbps от VIVACOM За първи път в България – оптичен интернет със скорост до 10Gbps от VIVACOM
От този месец VIVACOM ще стартира да предлага оптичен интернет със скорост до 10Gbps. Новата услуга започва в част от София от 04.12.20...
Друго значимо нещо е постоянното рестартиране на рутера. Така се актуализират настройките на рутера, почиства се кеша и всички празни пакети. Някой експерти предлагат рестартирването да се прави един път дневно, само че даже и веднъж в седмицата би било добре.
Използвайте постоянно ключова дума, с цел да бъдете предпазени от външно навлизане. Ако пропуснете да го извършите, сигурно ще ви се " закачат " други консуматори, които ще крадат от вашия Wi-Fi. 
Препоръчва се да избягвате разстройване от друго съоръжение. Безжичните телефони и микровълновите фурни пречат на сигнала, за това ги дръжте надалеч от рутера.
Програмите, които изтеглят файлове също могат да забавят интернет скоростта. 
Ако по никакъв метод не съумеете да подобрите скоростта на интернета си, евентуално рутерът ви е към този момент стар и ще ви е належащо да закупите нов. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР