В днешно време науката и технологията са се развили достатъчно,

...
В днешно време науката и технологията са се развили достатъчно,
Коментари Харесай

История на забранените изобретения

В днешно време науката и технологията са се развили задоволително, с цел да улеснят живота на хората. Но към момента има накъде да се развиваме и има още да се учим на това по какъв начин да използваме по-оптимално ресурсите на природата.

Но дали това, което би трябвало да се изобрети, не е към този момент намерено?

Има ли неразрешени изобретения и кой има интерес те да не бъдат въведени в приложимост?

Човешкото въображение рядко се преценява с думата граници. Доказателство за това са многочислените изобретения, някои от тях останали съзнателно скрити от необятната аудитория и не са влезнали в приложимост.

 Миналото

Има няколко аргументи за изгубването на някои неразрешени изобретения:

1. Изобретението е съвършено и е незабавно закупено от някоя корпорация. Забранява се разпространяването му, с цел да може дивидентите да останат единствено за корпорацията.

2. Когато изобретението заплашва бизнеса на огромните компании, също се не разрешава.

3. Ако обществото не е узряло за изобретението, то се скрива, тъй като хората няма да проумеят практическото му приложение.

През 1968 година създателят на църквата на сциентолозите Роналд Хабърт основава специфичен електромер, с които можело да се пресметна дали доматите изпитват болежка. Това откритие не навлязло в приложимост.

 Тесла

В началото на XX в. австрийският академик Виктор Шаубергер измисля устройство за производство на неизчерпаема сила. Според теориите на конспирацията след Втората международна война Шаубергер бил арестуван от американски сътрудници, които унищожили целият му труд и неповторимото откритие.

За сръбско-американския откривател Никола Тесла се твърди, че около другите си изобретения инцидентно основал машина за производство на трусове.

В легендите за неразрешени изобретения се открива и тази за изобретението на католическия отец Марсело Ернети. За него се твърди, че през 60-те година на предишния век е основал хроновизьор – устройство, с което може да се следят събития от предишното.

На смъртния си одър отецът споделил, че по време на заседание с участниците в основаването на машината единственият хроновизьор бил погубен.

Вярва се, че изгубените изобретения могат да се преоткрият. Но за в този момент механизмите им на деяние и съставът на технологията им остават мистерия.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР