В днешно време магазините ни предлагат всякакви продукти, които можем

...
В днешно време магазините ни предлагат всякакви продукти, които можем
Коментари Харесай

От тефтерчето на моята свекърва: Вече не купувам вредните колбаси, а си приготвям тази вкусотия сама

В днешно време магазините ни оферират всевъзможни артикули, които можем да закупим бързо и елементарно. Освен това можем да си купим и подготвени храни, напряко от магазина и да си спестим време за готвене. Да, обаче доста от продуктите, които се продават, не са с явен генезис и съдържат редица консерванти и нездравословни субстанции.
От тази позиция е по-добре да отделим малко време за готвене, с цел да сме сигурни, че това, което ядем, е потребно и здравословно. Едни от продуктите, които съдържат най-вече нездравословни субстанции по магазините са другите типове салами. Те са доста вкусни, само че и надалеч не са най-здравословното нещо.

Затова през днешния ден ви представяме една рецепта, с която можем да си приготвим вкусни домашни салами.
Приготвят се с пилешко месо и можем умерено да ги дадем на децата си,
без да се тормозим за консервантите.
И по този начин, продуктите, които са ни нужни, с цел да си ги приготвим, са:
половин кг пилешко филе, 400 мл прясно мляко, 1 яйце, 2 с.л. нишесте, 6 скилидки чесън, 2 ч.л. сол, половин ч.л. захар, 1/3 ч.л. черен пипер, 1/3 ч.л. кориандър, 1/3 ч.л. кардамон и 1/3 ч.л. индийско орехче.

ПЪРВАТА СТЪПКА Е ДА НАРЕЖЕМ ПИЛЕТО И ДА Гражданско отделение СМЕЛИМ В РОБОТ ИЛИ БЛЕНДЕР.
След това към него на порции прибавяме прясното мляко и бъркаме. След това прибавяме всички подправки и нишестето. Следващата стъпка е да прибавим яйцето и чесъна, който авансово сме смляли. Бъркаме продуктите, до момента в който получим еднородна бяла примес. Взимаме няколко чаши и ги намазваме с масло. След това ги пълним със сместа, като би трябвало да напълним чашата на към 4/5 от размера й. После увиваме всяка чаша с транспарантно фолио. Следващата стъпка е да вземем огромен съд и да го напълним с вода. Загряваме я и слагаме вътре чашите с каймата. Водата би трябвало да е на равнището на половината на чашите.

След това оставяме да ври за към 40 минути. С това нашите домашни салами са подготвени за консумация.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР