В днешно време често под влияние на стреса , натовареното

...
В днешно време често под влияние на стреса , натовареното
Коментари Харесай

Как да се освободим от стреса и напрежението

В днешно време постоянно под въздействие на напрежението, натовареното всекидневие и неуспехите, които изживяваме, организмът ни се пренатоварва и постоянно усещаме мощна отмалялост и натегнатост. Затова е добре да помислим за нашето здраве и да се преборим със напрежението.

Стресът прави ли ви ядосани и мрачни? Средствата за облекчение на напрежението могат да ви оказват помощ да върнете спокойствието и мира във вашия претрупан живот. Не е нужно да отделяте доста време или мисли за облекчение на напрежението. Ако стресът ви излиза отвън надзор и имате потребност от бързо облекчение, пробвайте един от тези препоръки.

 infomax-logo-50-15-HW  

Как да се освободим от напрежението и напрежението

Станете дейни

 напрежението Как да се освободим от напрежението и напрежението

Почти всяка форма на физическа интензивност може да работи като облекчение на напрежението. Дори и да не сте състезател или да не сте във форма, упражненията отново могат да бъдат положително облекчение на напрежението.

Физическата интензивност може да увеличи ендорфините и други естествени невронни химикали, които покачват възприятието ви за благоденствие. Упражнението също може да пренасочи мозъка ви към придвижванията на тялото ви. Това пренасочване може да усъвършенства настроението ви и да помогне на раздразнението от деня да избледнее. Така че отидете на разходка, правете джогинг, работете в градината си, почиствайте къщата си, карайте колело, плувайте, тренирайте с тежести, чистете с прахосмукачка или правете нещо друго, което ви засилва.

Медитирайте

 напрежението Как да се освободим от напрежението и напрежението

По време на медитация вие фокусирате вниманието си и успокоявате потока от комплицирани мисли, които може да препълват мозъка ви и да предизвикват стресa. Медитацията може да ви даде чувство за успокоение, мир и баланс, което може да помогне както на прочувственото ви благоденствие, по този начин и на цялостното ви здраве. Медитацията може да ни даде опция да подобрим благосъстоянието си.

Можете да практикувате ръководена медитация, ръководени облици, внимание, визуализация и други форми на медитация на всички места и когато и да е. Например, можете да медитирате, когато сте на разходка, пътувате с рейса за работа или чакате в кабинета на вашия доктор. Опитайте приложение, което да ви покаже по какъв начин да вършиме тези извършения. И можете да опитате надълбоко дишане на всички места.

Смейте се повече

 напрежението Как да се освободим от напрежението и напрежението

Доброто възприятие за комизъм не може да излекува всички заболявания. Но това може да ви помогне да се почувствате по-добре, даже в случай че би трябвало да изкарате подправен смях посредством заядливостта си. Когато се смеете, това облекчава умственото ви натоварване. Освен това провокира позитивни физически промени в тялото. Смехът разгаря и по-късно охлажда реакцията ви на напрежението.

Така че прочетете вицове, разкажете вицове, гледайте комедия или излизайте със занимателните си другари. Или пробвайте йога на смеха.

Свържете се с другите

 напрежението Как да се освободим от напрежението и напрежението

Когато сте уплашени и раздразнителни, може да желаете да се изолирате. Вместо това се свържете със фамилията и приятелите си и установете обществени връзки. Дори един добър другар, който слуша, може да промени нещата.

Социалните контакти са положително облекчение на напрежението, тъй като могат да разсейват, дават поддръжка и да ви оказват помощ да се справяте с възходите и паденията в живота. Така че вземете отмора за кафе с другар, изпратете имейл на родственик или посетете мястото си за поклонение.

Имате ли повече време? Опитайте да станете доброволец за щедрост и помогнете на себе си, до момента в който помагате на другите.

Утвърдете себе си

 напрежението Как да се освободим от напрежението и напрежението

Може да желаете да извършите всичко, само че не можете, най-малко не без да плащате цена. Да се научите да казвате „ не “ или да сте подготвени да делегирате, може да ви помогне да управлявате листата си със задания и напрежението си. Здравословните граници са значими в едно уелнес пътешестване. Всеки има физически и прочувствени граници.

Да кажете „ да “ може да наподобява като елементарен метод да запазите мира, да предотвратите спорове и да свършите работата както би трябвало. Но вместо това може да ви аргументи вътрешен спор, тъй като вашите потребности и тези на вашето семейство са на второ място. Поставянето на себе си на второ място може да докара до стрес, яд, възмущение и даже предпочитание за възмездие. И това не е доста спокойна и мирна реакция. Не забравяйте, че вие сте приоритет.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР