В днешния снежен ден, преди да направя правя поглед назад

...
В днешния снежен ден, преди да направя правя поглед назад
Коментари Харесай

Терзиев: При предишния сняг се справихме и София не бе блокирана. Сега създаваме стандарт за реакция

" В днешния снежен ден, преди да направя върша взор обратно към равносметката от снеговалежите на 26 ноември, желая да дам малко повече информация за обстановката сега. 

 

Със започването на снеговалежа, още от нощес започнаха обработки в София в регионите " Витоша ", " Овча купел ", " Панчарево ", " Банкя " и " Южната дъга ", където снеговалежът беше по-силен. Там са обработени трасетата на градския превоз, стръмни сектори и мостове, както и Южната дъга. Пътищата към Витоша за проходими и обработени за коли с вериги ". Това написа във фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

 

Автобусите до планината сега не се движат. Едно дете пък е взето от хижа " Планинарска ария " и е свалено от екипа ни до околност " Офелиите ". Екипите на общината пък са премахнали 11 паднали и рискови дървета. В момента 145 снегорини са в подготвеност из София. През нощта се чака намаляване на температурите ще се правят обработки против замръзване, където има нужда. В спешния център е настанен един човек. Столична обезпечава грижа за настаняване на хора, останали без дом в център за настаняване, напомня кметът. Сигнали за бедстващи хора могат да се подават на тел 112, с цел да бъдат настанени в центъра.

 

" А от спешната обстановка в края на ноември научихме, че в Столичната общината в никакъв случай не е имало общоприети протоколи за деяние. Никакви! Сега създадохме първия подобен - Стандартна оперативна процедура за неотложно реагиране при усложнена зимна конюнктура. И към този момент се знае кой защо дава отговор и по какъв начин се подсигурява работата на екипите при значителни снеговалежи. Подписах протокола преди дни ", написа още Васил Терзиев. Една от идващите му стъпки пък ще е промяна в Инспектората.

 

" Още един път желая да кажа, че тогава екипите на общината бяха готови и работиха непрекъснато на терен. За това се справихме със обстановката и градът не беше блокиран – както това се случи в огромни градове в Нидерландия, Германия, Англия. Справихме се със обстановката и през днешния ден се вижда по какъв начин може да се работи още по-добре ", написа още кметът.

 

Припомни, че броят на сигналите в дните на снеговалежа е бил що се касае за последните четири години взети дружно. А през първите три дни след 26 ноември беше извозена дървесина що се касае за цялата 2022 година Допълнителните контейнери, които общинските служби сложиха, облекчиха доста работата на почистващите компаниите.

 

За непочистени улици при снеговалежа през ноември Столичният инспекторат наложи наказания на компаниите в размер на 204 000 лева

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР